Пенсиите на 258 хил. работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени

...
Пенсиите на 258 хил. работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени
Коментари Харесай

Осигурителният институт преизчислява пенсиите на работещите пенсионери

Пенсиите на 258 хиляди работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени от Националния застрахователен институт. Преизчисляването ще се направи от 1 април 2020 година, единствено с застрахователен стаж, добит след пенсионирането, надлежно – след последното преизчисляване на пенсията, изясняват от Национален осигурителен институт.

В смятането ще влязат осигурителните данни и за март. За тях информацията ще пристигна най-рано в края на април. Пресмятането ще се прави поетапно, само че ще е в период от 4 месеца. За осъщественото преизчисляване Национален осигурителен институт ще постанови разпоредби, които ще бъдат изпращани с предложена поща с противоположна квитанция. Те ще са налични и с електронната услуга „ Справка за издадени пенсионни разпоредби по ЕГН и ПИК “ на уеб страницата на института от 1 юни 2020 г.

Пенсиите на пенсионерите, които са подали заявки за служебно преизчисляване на пенсиите им през 2019 година (91 129 лица), както и тези, които са поискали такова преизчисляване в интервала от началото на 2020 година до въвеждане на изключителното състояние на 13 март (56 591 лица) т.г., ще бъдат преизчислявани според декларираното от лицата, т.е. от първо число на месеца, идващ месеца на подаване на заявката в съответната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР