Пенсиите и заплатите на държавните служители в Сърбия да бъдат

...
Пенсиите и заплатите на държавните служители в Сърбия да бъдат
Коментари Харесай

Сърбия повишава пенсиите и заплатите на държавните служители

Пенсиите и заплатите на държавните чиновници в Сърбия да бъдат нараснали през последното тримесечие на годината, възнамеряват управляващите в Белград.

По думите на президента Александър Вучич нарастването при първите ще бъде направено през октомври, а това на възнагражденията в държавния бранш ще бъде направено през декември.

Държавният глава разяснява през локалното Radio Beograd 1, представено от уеб страницата SeeNews, че следва да бъде прекъснато действието на закона за последователно намаление на пенсиите, признат през 2014 година. Нормативният акт беше въведен за да бъде понижен бюджетния недостиг.

" Пенсионерите ще получат покачването на 10 ноември ", удостоверява Вучич. В началото на лятото той съобщи, че държавното управление ще гласоподава за сред 5 и 25% нарастване на пенсиите.

" След унищожаване на действието на закона пенсионерите със суми над 50 000 дирана (423 евро) ще получат 9,1% нарастване спрямо 2014 година, до момента в който пенсиите на тези, получаващи над 120 000 (над 1000 евро) динара ще бъдат увеличени с 8,4% ", разяснява тогава Вучич.

Преди месец Александър Вучич разгласи, че междинната заплата в Сърбия е предходна равнището на тази в България.

" Днешната междинна заплата е към 424 евро. Ако сравните с 2002 година, когато междинната заплата беше към 700 евро, а в Сърбия единствено 146 евро, намалихме фрапантно разликата. Скоро междинната заплата в Сърбия ще бъде към 465 евро ", съобщи той тогава.

" Намаляваме разликата с други страни в района освен съразмерно, само че и безусловно. Изпреварихме България и Босна и Херцеговина, а Албания и Македония са зад над. Ще достигнем и останалите. Следващите са Унгария и Румъния ", разяснява още Вучич. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР