Пенсиите да се вдигнат с 11% от 1 юли. Това

...
Пенсиите да се вдигнат с 11% от 1 юли. Това
Коментари Харесай

Предложението на социалния министър ще е за 11% увеличение на пенсиите от 1 юли

Пенсиите да се вдигнат с 11% от 1 юли. Това ще предложи служебния министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов на съвещанието на надзорния съвет на Националния застрахователен институт във вторник, заяви „ 24 часа “.

В момента златното швейцарското предписание разрешава нарастване на пенсиите от 1 юли с 10%, а не с 11% както бе заложено в бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО). Причината е, че формалните резултати демонстрират по-ниска инфлация и по-малък ритъм на повишаване на междинния застрахователен приход, в сравнение с тези, върху, които е изработен плана на бюджета.

Служебният обществен министър обаче ще внесе свое предложение този % да не се трансформира, а да остане 11%.

От ПП-ДБ обаче не изчакаха съвещанието на надзора на Национален осигурителен институт във вторник, а прибързаха да изискат изключително съвещание на Народното събрание по тематиката за нарастването на пенсиите.

12 май 2024, 19:43

ПП-ДБ желаят привикване на изключително съвещание на Народно събрание поради пенсиите

Разяснения каква в действителност е процедурата внесе някогашната обществена министърка, а в този момент зам.-председател на ГЕРБ Деница Сачева.

12 май 2024, 20:11

Сачева: Асен Василев знае, че пенсиите се усилват с 11%, на дивотиите му се връзват единствено Венко и група руски академик


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР