Пенчо Милков: Всеки ваш медал е победа не само за

...
Пенчо Милков: Всеки ваш медал е победа не само за
Коментари Харесай

Кметът на Русе награди плувците на „Ирис“

Пенчо Милков: Всеки ваш орден е победа освен за вас и клуба ви, само че и за всички русенци

"Всеки ваш орден е победа освен за вас и клуба ви, само че и за всички русенци ", с тези думи се обърна кметът Пенчо Милков към състезателите на Клуба по плувни спортове "Ирис ". Днес той награди най-изявените плувци и връчи плакет "Заслужил треньор " на ръководителя им Павел Тодоров.

През годините в клуба са плували изявени състезатели като Денислав Калчев, Петър Стойчев, Траян и Милен Желеви, Теодор Визиров, Максим Казмирчук, Вадим Татаров - всички те майстори на спорта, призьори от олимпийски, международни, европейски и балкански шампионати. Под управлението на треньора и изпълнителен шеф на клуба Атанас Тодоров стартират и триумфите на Петър Стойчев в Световната купа по плувен маратон.

Последните огромни триумфи на плувците от Русе са от шампионата „ Пирин “ в Благоевград. На него те извоюваха общо 23 медала от които 8 златни, 5 сребърни и 10 бронзови в конкуренцията на 556 плувци от 34 клуба в страната.

По време на награждаването родители, деца и треньори показаха желанието си в града допустимо най-скоро да бъде построен нов плувен басейн, задоволително огромен за всички искащи да упражняват този спорт. В момента състезателите от „ Ирис “ печелят медалите си, подготвяйки се в извънредно незадоволителния 17-метров басейн, ситуиран в Спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ – Русе.

Кметът напомни, че една от множеството изгоди на плана за нов плувен комплекс в Парка на младежта, е че с него ще се обезпечи отлична база за подготовка на плувците, триатлонистите, гребците, каякарите, състезателите по водна топка, както и всички фенове на плуването в Русе.

Решението за реализирането на огромния план, даващ нови благоприятни условия на града, е в ръцете на общинските съветници, които ще го гласоподават този четвъртък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР