Пенчо Милков се срещна със състезателя на Боксов клуб Локомотив“

...
Пенчо Милков се срещна със състезателя на Боксов клуб Локомотив“
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков награди европейския шампион по бокс Викторио Илиев

Пенчо Милков се срещна със състезателя на Боксов клуб „ Локомотив “ Викторио Илиев и неговия треньор Алексей Рибчев. Кметът награди младия русенски боксьор за завоюваната купа в категория до 60 кг на Европейското състезание по бокс за младежи и девойки, което се състоя преди дни в Пореч, Хърватия.

„ Победите ти на кръга не са единствено успех, която се прави оценка от спортната общност, само че и предопределят по какъв метод ще въздействаш на обществото като цяло и най-много на подрастващите. Моят съвет към теб е по този начин да влияеш на близките, че в твое лице да виждат един спокоен и балансиран човек, който употребява силата си, с цел да се грижи за по-слабите “, обърна се кметът към русенския състезател. Той пожела на Викторио Илиев триумф в идващите надпревари, за които се приготвя.

В град Пореч боксьорът сподели най-хубавото от себе си и победи с резултат 4:3 във финалния мач украинецът Богдан Челдик. Негови треньори в Хърватия, като част от националния тим, бяха олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов.

Младият играч по бокс показа своите упования за идните Олимпийски игри, които ще се състоят през лятото в Париж. Русенецът е спечелил квота за присъединяване и се надява да показа Русе и България уместно.

През 2023 година Викторио Илиев завоюва златен орден на Световната купа по бокс за младежи в Будва, Черна гора. За своя триумф тогава той още веднъж бе отличен с парична награда от кмета на община Русе.

На срещата участваха още заместник-кметът Борислав Рачев и шефът на Оперативна програма „ Спортни парцели “ Лачезар Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР