Пеле ще бъде погребан с изглед към терена на Сантос,

...
Пеле ще бъде погребан с изглед към терена на Сантос,
Коментари Харесай

Мястото за вечен покой на Пеле - в памет на баща му и с изглед към терена на любимия отбор

Пеле ще бъде заровен с аспект към терена на Сантос, който го направи толкоз  известен - на деветия етаж на по този начин нареченото " отвесно гробище " в символ на респект към бащата на бразилската легенда, който също е носил този № 9, когато е бил състезател. Това място за покой ще значи, че Пеле ще може да следи обичаното си футболно игрище за безконечни времена.

Във вторник футболната легенда ще бъде положена в гроба в Мемориалния некропол “Екуменика ” - единствено на половин километър от обичания му стадион. Мемориалът се счита за най-високото отвесно гробище в света, съдържащо повече от 14 000 гробници. В него има тропическа градина, ресторант и даже музей на класическите коли.

Приживе Бразилският състезател обмисляше къде да бъде заровен, като реши да избере мястото на последния си покой, отдавайки респект на татко си Дондиньо. Бащата на Пеле, който също е играл като централен нападател, умря през 1996 година

След погребението в страната ще бъде разгласен тридневен народен печал. Много от другите детайлности по отношение на церемонията се пазят в загадка, само че " Мирър " оповестява, че ковчегът ще бъде оцветен в специфичен златист цвят, а от двете му страни ще има редица дърворезби и гравюри на Пеле.
 Краля на футбола Пеле умря! Краля на футбола Пеле умря!
Обществеността ще има 24 часа, с цел да отдаде респект на Пеле, защото ковчегът му ще бъде подложен в централния кръг на терена, на който той е играл през по-голямата част от кариерата си. 24-часовото обществено поклонение ще се организира на стадион " Вила Белмиро ", където е домът на Сантос и където Пеле е играл през по-голямата част от кариерата си.

Погребението на Краля на футбола  беше отсрочено, с цел да може в понеделник сутринта да се извърши предаването на властта от напускащия бразилски президент Жаир Болсонаро и встъпването в служба на новоизбрания президент Луис Инасио Лула да Силва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР