Пеле е смятан за един от най-великите футболисти в историята.

...
Пеле е смятан за един от най-великите футболисти в историята.
Коментари Харесай

Когато Реал искаше да купи Пеле, а той отказа заради ориз с боб...

Пеле е считан за един от най-великите футболисти в историята. Единственият притежател на три международни трофеи в никакъв случай обаче не е играл в Европа. След 15 години в родния Сантос Пеле минава в американския Ню Йорк Космос през 1975 година (до 1977 година преди да се откаже).

Но Пеле не е играл в Европа не поради това, че никой не го е желал. Интерес към него са проявявали Реал Мадрид и Милан, които през 50-те и 60-те още веднъж са били водещи сили в европейския футбол.

Самият президент на Реал - Сантиаго Бернабеу, е опитал няколко пъти да подпише с бразилския вълшебник. Той е приказвал няколко пъти с Пеле, само че бразилецът отхвърля заради любопитна причина.

"Не желаех да напущам страната си. Чувствах се комфортно там, тъй като харесвах по какъв начин готви майка ми, а това бе значимо за мен. Харесваше ми доста оризът с фасул, който правеше мама. Родителите ми живяха покрай моя дом в Сао Пауло. Бяхме сплотено семейство ".

"Температурата постоянно беше 25 градуса и плажът беше страховит ", споделя Пеле за най-силните си годините във футбола и удобството да живее и играе в Бразилия.

Първият контакт сред Бернабеу и Пеле е през юни 1959 година, когато Сантос играе другарски мач с Реал на "Чамартин " (настоящият стадион "Сантиаго Бернабеу ", само че още тогава нещата потеглят в мечтаната от Реал посока и прехвърлянето не се реализира.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР