ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще санкционира пет американски военни производители

...
ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще санкционира пет американски военни производители
Коментари Харесай

Китай ще санкционира 5 американски производители заради продажби на оръжие на Тайван - министерство

ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще глоби пет американски военни производители в отговор на последния кръг от продажби на оръжия от Съединени американски щати на Тайван, сподели представител на външното министерство на Неделя.

Съединени американски щати продажбите на оръжия за Тайван са чест източник на напрежение сред Вашингтон и Пекин. Китай гледа на демократично управлявания Тайван като на своя територия, изказване, което държавното управление на Тайван отхвърля.

Санкциите идват преди президентските и парламентарни избори в Тайван на 13 януари, които Китай сложи като избор сред война и мир.

p>

Държавният департамент на Съединени американски щати предишния месец утвърди продажбата на съоръжение на стойност 300 милиона $, което да помогне за поддържането на тактическите осведомителни системи на Тайван.

Говорителят сподели в изказване, че скорошните продажби на оръжия „ съществено подкопават суверенитета и ползите на сигурността на Китай, съществено заплашват мира и стабилността в Тайванския пролив ".

Компаниите, които ще бъдат са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР