ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще направи всичко възможно, за да

...
ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще направи всичко възможно, за да
Коментари Харесай

Китай казва, че ще работи за възстановяване на мира в палестинските територии

ПЕКИН (Ройтерс) - Китай ще направи всичко допустимо, с цел да възвърне мира в палестинските територии, откакто поеме председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН), неговата външна сподели министерството в понеделник, до момента в който напрежението в Близкия изток се ускорява.

„ Китай ще направи всичко по силите си, с цел да насърчи Съвета за сигурност да извърши своите отговорности, да изиграе ролята си, да построи консенсус и да предприеме виновни и смислени дейности допустимо най-скоро колкото е допустимо, с цел да облекчим актуалната рецесия и да защитим сигурността на цивилните, с цел да възстановим мира “, сподели представителят на министерството Уан Уенбин на постоянна конференция. Ислямистка формация Хамас.

Китай пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предходната седмица.

Конфликтът в Близкия изток е преди всичко в дневния ред на Съвета за сигурност през ноември, сподели Джан Джун, непрекъснат ръководител на Китай представител в Организация на обединените нации, съгласно държавните медии.

„ Наложително е да се насърчи преустановяване на огъня и да се спрат боевете, да се предотвратят спомагателни цивилни жертви, да се предотврати по-мащабна филантропична злополука и да се предотврати разрастването на спора завърши ", сподели Джан, представен от China Daily.

Специалният делегат на Китай за Близкия изток Джай Джун преди малко завърши обиколка в района.

Жай, който се срещна с водачи на няколко страни във връзка на рецесията, уточни повода за рецесията Израел-Газа в неналичието на гаранции за правата на палестинците.

Председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се ротира сред 15-те държави-членки на съвета всеки месец. За финален път Китай го организира през август 2022 година

(Репортаж от редакцията на Пекин; Написано от Бърнард Ор; Редактиране от Кристиан Шмолингер)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР