ПЕКИН (Ройтерс) – Китайското външно министерство заяви във вторник, че

...
ПЕКИН (Ройтерс) – Китайското външно министерство заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Китай казва, че би било „сериозна грешка“, ако Аржентина прекъсне връзките

ПЕКИН (Ройтерс) – Китайското външно министерство съобщи във вторник, че би било „ сериозна неточност “ в дипломацията на Аржентина, в случай че южноамериканската нация прекъсне връзки с огромни страни като Китай или Бразилия.

Китай е значим търговски сътрудник за Аржентина и определеното държавно управление отдава огромно значение на връзките с Китай, сподели представителят на китайското външно министерство Мао Нинг на постоянна конференция.

В неделя Аржентина избра Хавиер Милей за нов президент. Десният либертарианец подлага на критика Китай и Бразилия, заявявайки, че няма да има работа с „ комунистите “ и поддържа по-силните връзки със Съединени американски щати.

Руската осведомителна организация РИА Новости също цитира Даяна Мондино, икономист, считан да стане министър на външните работи при администрацията на Милей, като сподели, че страната й няма да се причисли към групата БРИКС.

Аржентина беше измежду шест страни, поканени да станат нови членове на БРИКС, блок, състоящ се от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Мондино сподели също пред РИА Новости, че Аржентина ще „ спре да взаимодейства “ с държавните управления на Китай и Бразилия, когато беше запитан дали Аржентина ще насърчи износа и вноса с тези страни.

„ Двете страни имат мощно икономическо допълнение и голям капацитет за съдействие “, сподели Мао, помолен от кореспонденти да разяснява забележките на Мондино.

„ Китай има предпочитание да продължи да работи дружно с Аржентина за поощряване на непоклатимост и дълготрайно развиване на двустранните връзки. “

(Репортаж от Ethan Wang и Ryan Woo; Редактиране от Кристофър Кушинг и Едуина Гибс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР