Пекин протестира пред Филипините във връзка с двата сблъсъка на

...
Пекин протестира пред Филипините във връзка с двата сблъсъка на
Коментари Харесай

Дипломатическо напрежение между Пекин и Манила след инциденти в Южнокитайско море

Пекин стачкува пред Филипините по отношение на двата конфликта на китайски и филипински плавателни съдове в Южнокитайско море, съобщи през днешния ден китайското посолство в Манила, представено от Агенция Франс Прес.

Китай е изразил своето " мощно неодобрение " и " уверено опълчване " по отношение на случаите.

По-рано бе обявено, че китайският дипломат в Манила е бил извикан във филипинското външно министерство поради конфликтите на плавателните съдове.

Манила и Пекин се упрекват взаимно за двата конфликта сред кораби, които се случиха през вчерашния ден покрай атол, част от архипелага Спратли.

Днес Филипините оповестиха, че китайските плавателни съдове " съзнателно " са блъснали филипински лодки.

Според Манила Китай е " агресор ", който " ускорява напрежението " в Южнокитайско море.

Няма потърпевши, откакто транспортен съд на китайската брегова защита и по-малка филипинска дървена лодка се удариха в неделя. Но случаят притегли интернационалните рецензии и безпокойствие от страна на Съединени американски щати. При различен случай лодка на бреговата защита на Филипините бе ударена от " китайски боен кораб ", показва Ройтерс.

" Всички сходни инцидентни приказват за това, че не Филипините, а Китай е агресорът ", съобщи говорителката на филипинското Министерство на външните работи Тересита Даза.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР