Пекин призова САЩ и Великобритания да спрат да политизират въпроса

...
Пекин призова САЩ и Великобритания да спрат да политизират въпроса
Коментари Харесай

Китай отхвърли обвиненията на САЩ и Великобритания в кибершпионаж

Пекин прикани Съединени американски щати и Англия да спрат да политизират въпроса за киберсигурността, да клеветят Китай и да постановат едностранни наказания на страната, оповестява " Ройтерс ".

" За Съединените щати и Обединеното кралство е чисто политическо маневриране да подхванат още веднъж така наречен хакерски атаки, осъществени от Китай, и да глобяват китайски физически лица и организации ", съобщи представителят на китайското външно министерство Лин Джян на постоянен брифинг.

" Китай е извънредно неудовлетворен и твърдо се опълчва на това ", акцентира той.

Вчера публични лица от САЩ и Англия повдигнаха обвинявания, постановиха наказания и упрекнаха Пекин в огромна акция за кибершпионаж, за която се твърди, че е засегнала милиони хора.

Властите от двете страни на Атлантическия океан нарекоха хакерската група APT31 (Advanced Persistent Threat Group 31) и обявиха, че тя е част от Министерството на държавната сигурност на Китай.

На собствен ред китайското посолство в Лондон назова обвиненията  " изцяло измислени и злонамерени клюки ".

" Преди това Китай е давал механически уточнения и отговори по отношение на информация за така наречен APT31, предоставена от английската страна. Това ясно демонстрира, че доказателствата, предоставени от английската страна, са незадоволителни и на съответните изводи липсва професионализъм ", посочи Лин.

Освен това Великобритания упрекна китайски хакери в опит да обхванат в имейл сметки на английски законодатели, подлагали на критика азиатската страна.

Лин уточни, че Китай е направил публично изказване до всички заинтригувани страни " и ще предприеме нужните ограничения за отбрана на законните права и ползи на Китай ".

Няколко други държави също упрекнаха Китай в хакерство и кибератаки - изказвания, които страната отхвърли.

По-рано през днешния ден държавното управление на Нова Зеландия зсъобщи, че е изразило угриженост пред китайското държавно управление по отношение на присъединяване му в спонсорирана от страната хакерска атака против новозеландския парламент през 2021 година

По-рано тази година Съединените щати обявиха, че са почнали интервенция за битка с всеобхватна китайска хакерска интервенция, която компрометира хиляди свързани с интернет устройства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР