Пекин потвърди в петък, че дългогодишен британски бизнесмен в Китай

...
Пекин потвърди в петък, че дългогодишен британски бизнесмен в Китай
Коментари Харесай

Китай потвърди, че британски бизнесмен е получил присъда затвор по обвинения в шпионаж през 2022 г.

Пекин удостовери в петък, че дълготраен английски предприемач в Китай е бил наказан на пет години затвор през 2022 година по обвиняване в шпионаж.

Иън Дж. Стоунс беше наказан за това, че е бил корумпиран, с цел да дава разследваща информация на „ външни сили “, сподели представителят на външното министерство Уанг Уенбин, запитан за случая на всекидневен брифинг. Той не даде съответни детайлности по отношение на обвиняванията.

Както държавните управления на Обединеното кралство, по този начин и на Съединените щати предизвестиха за риска от задържане според законите за национална сигурност на Китай. Служител на японска фармацевтична компания беше арестуван предходната година по съмнение в шпионаж. Новата версия на закона, която влезе в действие на 1 юли 2023 година, ускори опасенията по отношение на активността в Китай.

Случаят на Стоунс не беше обществено прочут, до момента в който не беше обявено в четвъртък от The Wall Street Журнал. Американският бизнес вестник сподели, че Стоунс е на о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР