Пекин по-рано тази седмица, че преустановява издаването на визи в

...
Пекин по-рано тази седмица, че преустановява издаването на визи в
Коментари Харесай

Китай продължава да ограничава дипломатическите си отношения с Литва

Пекин по-рано тази седмица, че прекратява издаването на визи в консулството си в Литва, защото продължава да стопява двустранните връзки с европейската страна след нейното решение да укрепва връзките си с Тайван.

„ Поради механически аргументи консулските ще бъдат прекратени от 25 ноември “, обявиха от китайското посолство във Вилнюс. „ Датата на обновяване на услугите ще бъде обявена по-късно “, се споделя още в изказването.

Спирането на издаване на визи идва в отговор на решението на балтийската страна да разреши на Тайван да отвори свое посланичество в столицата Вилнюс.

Изразявайки своето отвращение по този въпрос, представителят на китайското външно министерство Джао Лиджан сподели, че Литва „ е предала “ доверието на Пекин.

Междувременно китайска медия оприличи „ наказването “ на Литва на „ ликвидиране на муха “.

Дипломатическата позиция на Литва провокира огромни безредици и насочи вниманието на интернационалната общественост върху политиките на Китай и средствата, с които той си служи за реализиране на задачите си – напън, насила, закани и наказания.

Отварянето на тайванско посланичество в европейската страна бе приветствано от доста демокрации по света. Все повече европейски водачи показват поддръжката си към островната страна и молят за нейното присъединяване в редица интернационалните организации.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР