Пекин отрече, че част от тяхна ракета може да се

...
Пекин отрече, че част от тяхна ракета може да се
Коментари Харесай

Китай не смята, че част от тяхна ракета ще се разбие в Луната

Пекин отхвърли, че част от тяхна ракета може да се разбие в Луната през март, както настояват специалисти, заяви Агенция Франс Прес.

В края на януари астрономът Бил Грей, който сътвори компютърна стратегия, изчисляваща траекторията на галактически талази и на други обекти, разгласи, че отломките, които ще паднат на Луната, са втората степен от ракетата на американската компания " Спейс Екс ".

Миналата седмица обаче той се поправя и съобщи, че това ще е детайл от китайска ракета, изстреляна през 2014 година

Запитан по въпроса, китайският министър на външните работи отхвърли и увери, че въпросната ракета " е навлязла безвредно в земната атмосфера и е изгоряла напълно ".

Пекин " умишлено следи дълготрайната жизненост на своите галактически задачи ", съобщи пред кореспонденти представителят на китайската дипломация Ван Вънбин.

Според Бил Грей, чийто програмен продукт се употребява от стратегии за наблюдаване, финансирани от НАСА, въпросният обект е от ракета " Великият поход ", изстреляна за извеждането в космоса на " Чанъе 5-Т1 " от китайската лунна стратегия.

Китайски уред кацна на тъмната страна на Луната при започване на 2019 година

Случвало се е Китай да губи надзор над ракети. През май 2021 година " огромна част " от първата степен на ракета " Дългия поход " се разпадна над Индийския океан.

През 2020 година парчета от друга такава ракета паднаха над села в Кот д'Ивоар и предизвикаха вреди, само че жертви нямаше.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР