Пекин обяви днес намерението си да приложи нови ограничения за

...
Пекин обяви днес намерението си да приложи нови ограничения за
Коментари Харесай

Китай налага нови ограничения върху онлайн игрите

Пекин разгласи през днешния ден желанието си да приложи нови ограничавания за онлайн игрите, с цел да ограничи интегрираните в тези приложения покупки посредством микротрансакции и да се бори против зависимостта от това събитие, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Тази информация докара неотложно до провал на борсата на китайските софтуерни колоси, опериращи  в този бранш. Акциите на " Тенсент " (Tencent) се сринаха с близо 10 на 100 на Хонконгската борса, а тези на съперника " Нетийз " (NetEase) - с над 20 на 100.

Китайското държавно управление стартира да нападна бранша на видео игрите от 2021 година в границите на общото стягане на регулациите във връзка с софтуерните колоси в страната.

Пекин наложи строги ограничавания за времето, което децата могат да прекарват в онлайн игри и замрази издаването на разрешителни за стартирането на нови игри на пазара в продължение на месеци.

В последно време обаче секторът се надяваше Пекин да стане по-снизходителен към него. 

Обявеният през днешния ден план за контролиране планува проекти за ограничение на презареждането на портфейлите в игрите и премахването на функционалностите, позволяващи да се ограничи времето за игра, които постоянно се оферират като премия при постоянно свързване. 

" Поп ъп " известия, предупреждаващи играещите, че се държат " ирационално ", също ще се появяват.

Регулаторният план удостоверява и възбраната за наличие на онлайн игрите, което " излага на заплаха националното единение ". " националната сигурност ", или което " вреди на репутацията и ползите на страната ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР