Пекин напада САЩ, след като Камарата на представителите гласува да

...
Пекин напада САЩ, след като Камарата на представителите гласува да
Коментари Харесай

Китай напада САЩ заради натиска за забрана на TikTok

Пекин атакува Съединени американски щати, откакто Камарата на представителите гласоподава да утвърди законопроект за възбрана на TikTok от магазините за приложения, в случай че неговият китайски притежател не се откаже от шерването на видео платформа.

В четвъртък представителят на външното министерство Уан Уенбин сподели, че Съединени американски щати са посочили „ разбойническа логичност “ към приложението, което има 170 милиона консуматори в Съединени американски щати. „ Когато видите положителните неща на други хора, би трябвало да намерите способи да ги притежавате “, сподели Уанг.

Хе Ядонг, представител на министерството на търговията, в четвъртък прикани Вашингтон „ да спре несправедливото угнетяване на задгранични компании “..

Ако законопроектът от сряда бъде утвърден от Сената и подписан от президента Джо Байдън, основаният в Пекин притежател ще има шест месеца да продаде TikTok на некитайска компания или ще бъде отстранен от магазините за приложения в Съединени американски щати.

В четвъртък Стивън Мнучин, някогашен министър на финансите при някогашния президент Доналд Тръмп, сподели в изявление з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР