Пекин може да изиграе позитивна роля за постигането на мир

...
Пекин може да изиграе позитивна роля за постигането на мир
Коментари Харесай

Пекин: Можем да изиграем позитивна роля за постигането на мир в Украйна

Пекин може да изиграе положителна роля за постигането на мир в Украйна, съобщи китайският министър председател Ли Къцян, съобщи Асошиейтед прес.

Китайският министър председател дефинира обстановката в Украйна като доста сериозна, само че в това време не разкритикува дейностите на Русия.

Китай като цяло е на страната на Русия в спора и отхвърля да назовава протичащото се в Украйна " война " или " инвазия ", отбелязва Асошиейтед прес. Съединени американски щати упрекват Пекин, че способства за разпространението на подправени нови и дезинформация, произлизащи от Москва.

Китай предложи да играе ролята на медиатор при договаряния сред страните в украинския спор, макар че няма доста опит в тази роля и че надали ще бъде считан за неутрален участник в процеса.

" Подкрепяме и насърчаваме всички старания, които биха довели до спокойно решение на рецесията ", сподели Ли Къцян пред публицисти на конференция.

" Неотложната ни задача в този момент е да предотвратим ескалиране на напрежението и излизането на спора отвън надзор ", акцентира министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР