Пекин и Москва са добри съседи и надеждни партньори, заяви

...
Пекин и Москва са добри съседи и надеждни партньори, заяви
Коментари Харесай

Си Дзинпин пристигна в Москва: Китай и Русия са добри съседи и надеждни партньори

Пекин и Москва са положителни съседи и надеждни сътрудници, съобщи Си Дзинпин при идването си на държавно посещаване в съветската столица, съобщи ТАСС.

 

" Много съм благополучен да дойда още веднъж на държавно посещаване на територията на нашия непосредствен комшия по покана на президента Владимир Владимирович Путин. От името на китайското държавно управление и народ насочвам откровените си поздрави и най-хубави пожелания към съветското държавно управление и народ ", съобщи Си.

 

" Китай и Русия са положителни съседи и надеждни сътрудници, свързани през планини и реки ", добави той.

 

Китайският президент изрази убеденост, че визитата му ще даде нов подтик на развиването на руско-китайските връзки и стратегическото взаимоотношение сред двете страни.

 

" По време на своето посещаване чакам да проведем изчерпателен продан на отзиви с президента Владимир Путин по отношение на двустранните връзки и значими районни и интернационалните тематики от съвместен интерес, както и да очертаем проект за развиване на стратегическото взаимоотношение и практическото съдействие ", съобщи китайският водач.

 

Развитието на връзките сред Китай и Русия освен носи осезаеми изгоди за народите на двете страни, само че и има забележителен принос за напредъка на света като цяло, акцентира Си.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР