Пекин е одобрил строителството на четири нови енергийни блока с

...
Пекин е одобрил строителството на четири нови енергийни блока с
Коментари Харесай

Китай е одобрил четири блока с реактори HPR-1000


Пекин е одобрил строителството на четири нови енергийни блока с реактори HPR-1000, оповестява изданието Nuclear Engineering International. То също се базира на оповестено от китайското Jiemian News от края на януари тази година (29.01) извънредно изявление с топ мениджъра на компанията Hualong International Nuclear Power Technology, основана от CNNC и CGN за налагане на технологията Hualong One.

Блоковете ще бъдат издигнати на нови площадки. Корпорацията CNNC ще пстрои два блока с реактор HPR-1000 на площадката Zhangzhou в провинция Фуцзян, където преди се е предвиждало създаване на четири блока CAP-1000.

Корпорацията CGN пък ще построи два блока с HPR-1000 на площадката Huizhou Taipingling в провинция Гуандун. Според обявата блоковете към този момент са получили краткотрайно позволение за първия бетон.

Аналогична вест разгласява на 31 януари и First Financial Journal, като прибавя, че информацията е получена от „ авторитетни източници “, прецизира atominfo, като напомня че по-рано авансово утвърдени в Китай са получили осем блока с реактори САР-1000. Освен това подготвени за начало на строителство са два бока на прощадката Guohe No. 1. Нито един от тези планове обаче не е достигнал до стадий на първи бетон.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР