Пекин е напълно наясно, че прокси войната на НАТО срещу

...
Пекин е напълно наясно, че прокси войната на НАТО срещу
Коментари Харесай

На какво наистина играе Китай в Украйна?

Пекин е изцяло наясно, че прокси войната на НАТО против Русия в Украйна е неделимият двойник на войната на Съединени американски щати против тяхната самодейност „ Един пояс, веднъж “.

Представете си по какъв начин президентът Си Дзинпин събира неразредено даоистко самообладание, с цел да изтърпи телефонен диалог с оня войнолюбив артист с потна тениска в Киев, до момента в който се пробва да го научи на няколко обстоятелството от живота – дружно с обещанието да изпрати китайска делегация на високо равнище в Украйна, която да разисква " мир ".

Има доста повече, в сравнение с се вижда от проницателното око, замъглено от тази завъртяна до гибел дипломатическа „ победа “ – най-малко от позиция на НАТОстан.

Въпросът е неминуем: какъв е смисълът от това телефонно позвъняване? Много просто: единствено бизнес.

Ръководството в Пекин е изцяло наясно, че прокси войната на НАТО против Русия в Украйна е неразривният двойник на американската директна война против самодейността „ Един пояс, веднъж “ (BRI).

Доскоро и от 2019 година Пекин беше най-хубавият търговски сътрудник на Киев (14,4% от вноса, 15,3% от износа). Китай главно изнася машини, съоръжение, коли и химически артикули, внася хранителни артикули, метали, а също и някои машини.

Много малко на Запад знаят, че Украйна се причисли към " Един пояс, Един път " още през 2014 година, а търговски и капиталов център за плана работи в Киев от 2018 година

Проектите на " Един пояс, Един път " включват блян през 2017 година за създаване на четвъртата линия на метрото в Киев, както и инсталиране на 4G от Huawei. Всичко е в застой от 2022 година

Noble Agri, дъщерно сдружение на COFCO (Китайската национална корпорация за зърнени храни, масла и храни), влага в комплекс за преправка на слънчогледово семе в Мариупол и неотдавна издигнатия зърнен пристанищен терминал в Николаев.

Следващата стъпка наложително ще включва съдействие сред управляващите в Донбас и китайците, когато става въпрос за възобновяване на техните активи, които може да са били развалени по време на войната.

Пекин също се опита да се намеси мощно в украинския защитителен бранш и даже да купи Мотор Сич; който беше блокиран от Киев.

Гледайте този неон

Така че това, което имаме в Украйна, от китайска позиция, е търговски/инвестиционен коктейл от " Един пояс, Един път ", железопътни линии, военни доставки, 4G и работни места в строителството. И по-късно, основният вектор: неон.

Приблизително половината неон, употребен в производството на полупроводници, до неотдавна се доставяше от две украински компании; Ingas в Мариупол и Cryoin в Одеса.

Няма работа от началото на Специалната военна интервенция (СВО). Това директно визира китайското произвеждане на полупроводници. Може да се заложи, че Хегемонът не губи сън тъкмо поради това усложнение.

Украйна съставлява стойност за Китай като кръстопът на " Един пояс, Един път ". Войната прекъсва освен бизнеса, само че в по-голямата картина и един от коридорите за търговия и съгласуваност, свързващи Западен Китай с Източна Европа.

BRI обуславя всички основни решения в Пекин – защото това е главната идея на китайската външна политика доникъде на века.

И това изяснява телефонното позвъняване на Си, развенчавайки всевъзможни нелепости от НАТО за Китай, като най-сетне обърна внимание на войнолюбивия артист.

Също толкоз уместни, колкото и " Един пояс, Един път ", са всеобхватните двустранни връзки, диктуващи геополитиката на Пекин: всеобхватното стратегическо партньорство сред Русия и Китай.

Така че дано преминем към срещата на министрите на защитата на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) по-рано тази седмица в Делхи.

Ключовата среща в Индия беше сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и неговия китайски сътрудник Ли Шанфу. Наскоро Ли беше в Москва и беше признат персонално от Путин за специфичен диалог. Този път той предложения Шойгу да посети Пекин и това беше неотложно признато.

Излишно е да прибавям, че всеки един състезател в ШОС и отвън него, в това число народи, които за момента са единствено наблюдаващи или сътрудници в разговора, както и други, жадуващи да станат пълноправни членове, като Саудитска Арабия, обърнаха доста огромно внимание на другарството Шойгу-Шанфу.

Що се отнася до надълбоко стратегическите централноазиатски „ станове “, които съставляват шестте фута, които са подложени на лекуване за пожелателното мислене от страна на Хегемона, който желае да ги употребява в скица „ разделяй и владей “, противопоставяща Русия против Китай.

Шойгу-Шанфу също изпратиха тънко обръщение до членовете на ШОС Индия и Пакистан – спрете да се карате и в тази ситуация с Делхи, хеджирайте залозите си – и към пълноправния член (през 2023 г.) Иран и близкия предстоящ член Саудитска Арабия: ето къде е всичко, това масата, която има значение.

Всичко посочено нагоре също по този начин демонстрира възходящата взаимовръзка сред " Един пояс, Един път " и ШОС, и двете под управлението на Русия и Китай.

БРИКС е всъщност стопански клуб – цялостен със лична банка, NDB – и фокусиран върху търговията. Става дума най-вече за мека мощ. ШОС е фокусирана върху сигурността. Става дума за твърда мощ. Заедно това са двете основни организации, които ще проправят многостранния път.

Колкото до това, което ще остане от Украйна, то към този момент се купува от западни мега играчи като BlackRock, Cargill и Monsanto. И въпреки всичко Пекин сигурно не разчита да остане на високо равнище.

Случиха се по-странни неща от една бъдеща крачка Украйна, позиционирана като работещ търговски и обвързван сътрудник на " Един пояс, Един път ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР