Пекин е изградил 200 900 зарядни стълба за електрически превозни

...
Пекин е изградил 200 900 зарядни стълба за електрически превозни
Коментари Харесай

Пекин с над 200 000 зарядни стълба за електромобили

Пекин е построил 200 900 зарядни стълба за електрически транспортни средства, на фона на придобиващата все по-големи мащаби акция на управляващите в столицата да предизвикват потреблението на екологични возила за справяне със замърсяването на въздуха, заяви в петък от Общинската комисия за градско обмисляне.

Собствениците на частни коли са добавили 152 600 зарядни стълба в свои паркинги, до момента в който комерсиалните и логистични центрове, пазари, туристически обекти, държавните здания, оператори на автобусни и таксиметрови услуги и санитарните органи са построили 48 300 стълба, оповестява " Радио Китай ".

В Пекин върви стратегия за възстановяване на инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства, която е част от тригодишния проект за деяние за чист въздух (2018-2020) и доста от задачите в нея бяха осъществяване предварително.

Китай възнамерява в допълнение да усили продажбите на транспортни средства с нови сили (NEV) и интелигентни свързани транспортни средства. Очаква се транспортните средства с нови сили да бъдат към 25 % от продажбите на нови коли до 2025 година, според план на проект на Министерството на промишлеността и осведомителните технологии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР