ПЕКИН (AP) — Националният конгрес на Китай приключва годишната си

...
ПЕКИН (AP) — Националният конгрес на Китай приключва годишната си
Коментари Харесай

Конгресът на Китай завършва с единство зад визията на Си за национално величие

ПЕКИН (AP) — Националният конгрес на Китай завършва годишната си сесия в понеделник с нормалната проява на съвсем единомислеща поддръжка за проектите, предопределени да изпълнят ръководещата комунистическа партия визията на водача Си Дзинпин за нацията.

Тазгодишното седмично събитие, изпълнено със срещи, деликатно готови по този начин, че да не позволяват изненади, акцентира по какъв начин политиката на Китай е станала все по-калибрирана, с цел да издигне Си.

В дневния ред в понеделник липсва нормалната заключителна конференция на премиера, който в предишното отговаряше за икономическите въпроси като водач номер 2 на партията – единственият път всяка година, когато публицистите можеха непосредствено да разпитват върховен водач.

Годишните конференции се организират множеството години от 1988 година насам и решението да се анулира събитието акцентира релативно слабия статус на Li Qiang. Миналите министър председатели са изиграли доста по-голяма роля в ръководенето на основни стопански политики като мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР