Китайският лидер Си Дзинпин призовава за търпение, докато комунистическата партия се опитва да обърне икономическия спад

...
ПЕКИН (AP) — Китайският лидер Си Дзинпин призова за търпение
Коментари Харесай

ПЕКИН (AP) — Китайският лидер Си Дзинпин призова за търпение в реч, разпространена, докато управляващата комунистическа партия се опитва да обърне задълбочаващия се икономически спад и каза, че западните страни са „все по-закъсали“ поради техния материализъм и „духовна бедност“.

Речта на Си беше публикувана от Qiushi, водещият теоретичен журнал на партията, часове след като данните във вторник показаха, че потребителската и фабричната активност са отслабнали по-нататък през юли въпреки официалните обещания за подкрепа на затруднените предприемачи. Правителството пропусна да даде актуална информация за политически чувствителния скок на безработицата сред младите хора.

Си, най-могъщият лидер на страната от десетилетия, призова Китай да „изгради социалистическа идеология със силно сближаване“ и да се съсредоточи относно дългосрочните цели за подобряване на образованието, здравеопазването и снабдяването с храна за 1,4 милиарда души в Китай, вместо само преследване на краткосрочно материално богатство.

Откакто пое властта през 2012 г., Си призовава за възстановяване на властта на управляващата партия ролята на икономически и социален лидер и затегна контрола върху бизнеса и обществото, откакто пое властта през 2012 г. Някои промени идват с нарастваща цена, тъй като успешните китайски компании са притиснати да насочват пари в политически инициативи, включително разработване на процесорни чипове. Партията затегна контрола върху технологичните индустрии, като започна мерки за защита на данните и антимонополни репресии, които унищожиха милиарди долари от стойността им на фондовия пазар.

„Трябва да запазим историческото търпение и да настояваме да правим стабилни, стъпка по стъпка -стъпка напредък“, каза Си в речта. Qiushi каза, че е доставен през февруари в югозападния град Чунцин. Обичайно е списание Qiushi да публикува речи месеци след изнасянето им.

Икономическият растеж се свлече до 0,8% през трите месеца, завършващи през юни, в сравнение с предходния месец, което е спад от 2,2% през януари-март. Това е еквивалентно на годишен процент от 3,2%, което би било сред най-слабите в Китай от десетилетия.

Проучване през юни установи, че безработицата сред градските работници на възраст от 16 до 24 години е скочила до рекордните 21,3%. Статистическото бюро каза тази седмица, че ще задържи актуализации, докато прецизира своите измервания.

Правителството също така разшири правилата за борба с шпионирането и затегна контрола върху информацията, оставяйки чуждестранните и частните компании несигурни относно това какви дейности могат да бъдат разрешени .

Си подчерта „общ просперитет“, партиен лозунг от 50-те години на миналия век, който той възроди. Той призова за намаляване на зеещата пропаст в богатството на Китай между малък елит и бедното мнозинство и за „регулиране на здравословното развитие на капитала“, но не обяви нови инициативи.

„Общият просперитет за всички хора“ е „основен елемент“. характеристика на модернизацията в китайски стил и я отличава от модернизацията на Запада“, каза Си. .

„Днес западните страни са все повече в беда“, каза Си. „Те не могат да обуздаят алчната природа на капитала и не могат да разрешат хронични болести като материализъм и духовна бедност.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР