Пека Рине спаси 43 удара, a защитата Нешвил спря шест

...
Пека Рине спаси 43 удара, a защитата Нешвил спря шест
Коментари Харесай

Отличен вратар с основна заслуга за победата на Нешвил над Чикаго

Пека Рине избави 43 удара, a отбраната Нешвил спря шест пауърплея на Чикаго за успеха с 2:1 в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Това изкачи вицешампионите на второ място в Централната дивизия на Западната конференция при пет пункта закъснение против Сейнт Луис, до момента в който Черните ястреби са четвърти също с 12 точки.

Кале Ярнкрок и Крейг Смит вкараха по една шайба за Хищниците през втората третина, с което техният тим спря серия от поредни загуби против Калгари и Ню Йорк Рейнджърс. Това беше и втори мач в серията сред двата тима за сезона, откакто Чикаго завоюва първата среща с 2:1 след продължение на 14-и октомври.

Кори Крофърд избави 28 удара за Чикаго, само че неговият тим загуби за четвърти път в последните си пет мача. Артьом Анисимов вкара единствения гол за Черните ястреби, а Джон Хейдън пропусна положително състояние за 2:2 единствено 4:15 минути преди края, откакто Рине се намеси.

Дмитри Яскин вкара първия си гол за сезона, а Брейдън Шен добави още един за триумфа на Сейнт Луис с 2:1 против Каролина. Това е втора поредна победа за Блус, които имат баланс от 3-0 като домакини и играят в личната си зала в събота против Кълъмбъс. Оскар Данск завоюва трета победа в третия си мач за тима на Вегас, който надделя със 7:0 Колорадо и изравни върховете на Рейнджърс (1926) и Едмънтън (1980) за най-вече поредни победи от нов клуб в НХЛ с общо пет досега.

Данск спря 32 удара в отсъствието на Марк-Андре Флюри, а головете вкараха Джеймс Нийл, Давид Перон, Оскар Лидберг, Коуди Ийкин, Джонатан Марчесо, Ерик Хаула и Уилям Кериър. Йеспер Брат и Дрю Стафърд вкараха при осъществяването на дузпи за победа на Ню Джърси с 5:4 против Отава. Дяволите, които пропиляха задатък от два гола в последните 75 секунди на постоянното време, останаха на точка от Питсбърг в борбата за първото място в Столичната дивизия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР