Пеевски каза кога ще има избор на нов Инспекторат на

...
Пеевски каза кога ще има избор на нов Инспекторат на
Коментари Харесай

Пеевски каза кога ще има избор на нов Инспекторат на ВСС 

Пеевски сподели по кое време ще има избор на нов Инспекторат на Висш съдебен съвет.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски взе значимо решение по отношение на готвещите се промени в Инспектората на Висш съдебен съвет.  

„ Говорих с всички сътрудници, може би ще има някои неща в конституцията, които касаят Инспектората. Ще е избързано да внесем в този момент измененията. След края на процедурата ще отворим конституцията “, съобщи Пеевски.

Инспекторатът от дълго време трябваше да бъде заменен, тъй като мандатът му изтече преди повече от 3 година За избора на основен правосъден контрольор и инспектори са нужни 160 гласа. Затова и нито един от късите парламенти, които се изредиха през последните 2 година, не се нае да стартира избор. Конституционният съд се произнесе, че този инспекторат работи, до момента в който депутатите излъчат нов.

Заради нарязаната Дебора от Стара Загора в сряда депутатът разгласи, че е изискал инспекторатът да ревизира дейностите на магистратите, в това число и за какво първо закононарушението беше квалифицирано като лека телесна щета. “Възмутен съм. Получих отговор, че нищо не могат да създадат на съда и нищо не е нарушено. Как си го представяте – видяхте това момиче ”, разгласи Пеевски в коридорите на Народното събрание в сряда.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР