Пеевски е в парламента, независимо, че никой не го е

...
Пеевски е в парламента, независимо, че никой не го е
Коментари Харесай

Владислав Панев: Пеевски е в парламента и това е проблем за българската демокрация

Пеевски е в Народното събрание, без значение, че никой не го е показвал последния месец, той си е там и това е проблем за българската народна власт и за превзетата страна. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по бТВ съпредседателят на „ Демократична България” Владислав Панев.

Заради негово селфи с депутата Делян Пеевски той подаде оставка, която следва да бъде призната до дни.

Панев добави, че Пеевски е знак на превзетата страна, само че не си е помислял, че селфито с него ще се изтълкува по подобен метод.

Във връзка с цените на тока и парното Панев съобщи, че мораториумът е огромен проблем, в случай че продължи дълго време.

„ Енергийното министерство сега съм уверен, че създава ограничения, които ще бъдат ясни до няколко дни. По отношение на бизнеса през вчерашния ден имахме диалози в бюджетна и енергийна комисия – там разногласието е какви да бъдат обезщетенията, не дали да има обезщетения.

Надявам се те да бъдат по-сериозни, в сравнение с сега държавното управление предлага. Работим в тази посока, тъй че те да бъдат близо 75% от повишаването на електрическата енергия и то да бъде обезщетено за бизнес потребителите”, сподели депутатът.

По думите му крайната цел е България, която „ сега се къпе в пари, тъй като ние изнасяме най-малко към 30% от електрическата енергия, която произвеждаме и то на високи цени, няма по какъв начин да разреши личният ѝ бизнес да пострада от това, че в действителност конюнктурата е позитивна за нашата държава”.

Ние би трябвало да се възползваме от това да увеличим конкурентоспособността си и да превземаме нови пазари, добави той.

Според него, в случай че това бъде направено идната година, България ще излезе доста по-силна от рецесията и това е задачата на държавното управление.

„ В момента цените на електрическата енергия се повишават поради покачването на цената на природния газ. „ Газпром” изнася по-малко за Европа, това е проблем, основава се недостиг. В България енергийният микс е подобен, че газът заема доста дребна част от нашия енергиен микс. Ние тук имаме нуклеарна централа, въглища, ВЕЦ-ове, ВЕИ-та. На всички тях себестойността на силата им не се е повишила, а цените, на които продават, на които изнасят, се покачват с пъти. Ние в действителност печелим милиарди от тази рецесия и въпросът е да защитим и семействата, и бизнеса, тъй че да не стане като в поговорката „ Вода гази, жаден ходи”, означи Владислав Панев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР