Пеевски е по-силен от всякога, като дори е иззел голяма

...
Пеевски е по-силен от всякога, като дори е иззел голяма
Коментари Харесай

Цветан Василев: Пеевски е по-силен от всякога, а Борисов е изцяло зависим от него

Пеевски е по-силен от всеки път, като даже е иззел огромна част от властта на Доган в Движение за права и свободи, а министър председателят Бойко Борисов е напълно подвластен от кръга към тях двамата.

Това съобщи някогашният мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев в едно редките си изявленията пред Явор Дачков за уеб страницата " Гласове ". 

Интервюто идва малко, откакто вчера бе оповестено предизборно намерено писмо от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до останалите членове на партията и симпатизантите ѝ. В него Доган моли за амнистия и приканва вътрешните битки в партията да не спъват развиването на младите фрагменти.

Цветан Василев пребивава в Белград към този момент 5 години, защото към момента няма решение на локалните управляващи в отговор на настояването на българската прокуратура да бъде екстрадиран в България. Той е неприсъствен обвинен по делото за банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ), като съгласно прокуратурата е ръководел незаконна група, която източвала банката с години. Василев обаче отхвърля да се прибере в България, защото съгласно него няма да получи заслужено правораздаване, а и се опасява за живота си.

В изявлението той още веднъж стартира тезата си, че управлявал банката правилно, само че тя станала жертва на " доста бездънен скрит план " с присъединяване на Бойко Борисов, който влезнал в действие след затварянето ѝ от Българска народна банка на 20 юни 2014 година По негови сметки сега данъкоплатците отделят 7 млн. лева месечно за издръжката на синдиците и техните екипи. Той още разяснява, че неотдавна оповестената от тях сума от 600 млн. лева, която ще бъде разпределена сред кредиторите, е по-малка от наличните в банката при затварянето ѝ 680 млн. лева

По думите на Василев Борисов в началото е имал предпочитание и късмет да избави банката, когато тя бива сложена под специфичен контрол. След като минава от опозицията във властта обаче, Борисов трансформира мнението си, с което подписва крайната си взаимозависимост от кръга към Пеевски и Доган, разяснява Василев.

Борисов и кръга Пеевски

Според него тази крачка прави Борисов подвластен от тях и до момента, което е очевидно от управническите фрагменти в държавното управление, половината от които се управляват от центъра към Пеевски и Доган. Василев обаче спори, че тази взаимозависимост не се основава единствено на потребността от парламентарно болшинство. Въпреки че съгласно него Волен Сидеров се е " продал на концесия и неговите постове по структури са в действителност хора на Пеевски ", Борисов има друга опция за съставяне на болшинство в лицето на Марешки и партията му " Воля ".

По думите на Василев зависимостта има и икономическо измерение, само че е най-много чисто институционална, защото прокуратурата се държи от Пеевски на 100%. Според него предприемачът и народен представител от ДПС държи Борисов от времето на абсурда " Ало, Ваньо " през 2011 година, когато изтичат телефонни диалози сред Борисов и към този момент починалия началник на митниците Ваньо Танов. В тях Борисов заръчва да бъде спряна инспекция в пивоварната на различен сегашен мъртвец - предприемача Михаил Михов - Мишо Бирата по молба на тогавашния президент Георги Първанов.

Тогава специалистите постановиха, че диалозите били манипулирани, а проверяващият прокурор Пламен Георгиев (настоящ началник на КПКОНПИ) приключи преписката. Според Василев самият Пеевски му споделя преди време, че Бойко Найденов фалшифицира аудиозаписа, тъй че гласът на Борисов да не е достоверен и следствието да бъде спряно. 

Медиите

Въпреки че Василев напълно финансира начинанията на Пеевски преди време, в изявлението разяснява, че последният далеч не е сполучлив в бизнес тактиките си. Той декларира, че Пеевски до момента в никакъв случай не е влагал персонални средства в никое от бизнес начинанията си, ликвидирал е няколко предприятия, а до 2013 година даже не можел да си заплаща налозите. Единственият бизнес, който поддържал, било издаването на вестниците и " парцалите му там ". 

По негова информация в този момент Пеевски се гласи да закрие Канал 3, който работел " съвсем напълно с крадена техника на ТВ7 ". Василев още разяснява покупката на " Нова телевизия " от предприемача Кирил Домусчиев и я разказа като " нова огромна играчка " за Пеевски. Той още направи паралел сред ролята на заслон, която Домусчиев ще извършва в " Нова ", и неговата лична в ръководството на ТВ7 преди време.

" Някой да финансира и да обира всичките негативи, той към този момент си е пакетирал медията – Вяра Анкова е ясно, че години наред беше индивидът на Пеевски в Българска национална телевизия, дружно с Маргарита Николова. Освен това сестричката на Занаида Златанова – Миляна Велева. Сега чакам и Ина Стоянова – „ Въздесъщата “, да стигне до Нова телевизия и тежко му и горко на Домусчиев, просто си купи фабрика на 8 септември ", разяснява той. 

Движение за права и свободи

Запитан за какво един мъж на възрастта на Пеевски би могъл да се радва на подобен " успех ", Василев дава отговор, че той може да е некултурен, само че не е лишен от качества. " Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на процедура ръководи страната, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода ", добавя той.

Според него обаче триумфът в България минава единствено през взаимозависимост и триумфът на Пеевски се дължи най-много на " една сериозна база от компромати за всеки един ". Василев счита, че неговото въздействие към този момент надвишава даже това на Ахмед Доган в личната му партия. " Ако забелязвате сега, дейни са хората на Пеевски напред, Менти всякакви, Хамиди, Мамути и не знам какви си още изкопаеми. Те са фронтът на Движение за права и свободи ", разяснява той. 

Елена Йончева

Според Василев обвиняванията против Елена Йончева за пране на пари са несъстоятелни, защото задачата на компанията им била произвеждане на филми, които да не натоварват бюджета на постоянно намиращата се в недостиг ТВ7. По негови думи е имало договорка със CNN да изкупува някои от филмите.

Той още съобщи, че преди два месеца е подал сигнал до основния прокурор Цацаров за проведена незаконна група (ОПГ) на Пеевски с бТВ за отклонение на средства, финансирани от същата офшорна компания, за която съдят Йончева. " При Йончева става въпрос за 200-300 хиляди, само че в тази ситуация с Пеевски, Красимир Гергов и бТВ става дума за 15 млн. $ ", добави Василев.

Европейският съюз

Василев още упрекна Европейския съюз в цинизъм и двойни стандарти. " Ако си спомним държавното управление на Орешарски, то беше непрестанно атакувано през Брюксел, поради неофициалната поддръжка на Волен Сидеров. А в този момент Волен Сидеров публично взе участие в управническата коалиция и това към този момент не е проблем за Жозедоловци и Юнкеровци, и всякакви други ", разяснява той.

Според него е показателно, че въздействието на Пеевски пораства в страна-членка на Европейски Съюз и че от банкрута на КТБ насам, страната пада непрестанно във всички ранглисти по корупция и по показател на независимост на медиите. Василев съобщи, че Европейският съюз е напоен от корупция и структурата му също по този начин разрешава малцината българи, които работят в институциите му, да упражняват прочут надзор върху информацията, която циркулира за България.

" И това съумяха да създадат, по същия метод съумяха да спрат следствието на Европейския банков орган в Лондон във връзка с КТБ през есента на 2014 година с дейното присъединяване на българи, аз знам и кои са те. Всъщност тази обстановка даде задоволително независимост на Пеевски, бидейки надалеч от фокуса на Европа, да работи умерено за надграждането на своята Империя за злото. За най-голямо страдание обаче, в Съединени американски щати обърнаха внимание, а моята апликация по Магнитски беше началото ", добавя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР