Пеещи фонтани ще има в центъра на Благоевград. Идеята е

...
Пеещи фонтани ще има в центъра на Благоевград. Идеята е
Коментари Харесай

Пеещи фонтани ще има в центъра на Благоевград

Пеещи фонтани ще има в центъра на Благоевград. Идеята е на общинското управление, като в този момент съществуващите водни атракции ще се ремонтират и обновят редом с реконструкцията на централния площад в града, която тече сега.

Благоевград

Едно от обичаните места за разходка и отдих на жителите и гостите на Благоевград – площад “Георги Измирлиев ” ще има ново музикално и светлинно оформление, след края на ремонтните действия. В избрани дни от седмицата фонтаните, построени преди 30 години, ще радват пешеходците със специфична стратегия.


Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград:
Фонтаните стават като на Барселона фонтаните. С програмиране и с музиката, която имаме, която е нашата музика по мапинга, която си е на Благоевград, ние сме си я платили, с авторски права. С тази музика примерно да кажем петък, събота и неделя от 18:45 до 19:10, примерно споделям. Всеки петък, събота и неделя се пуска музиката с фонтаните, светлините, пеещите, един тип да стане нещо като атракция и хората да знаят, че тези дни в този период часови го има.
Пеещите фонтани се чака да проработят през есента, когато ще завърши и цялостния ремонт на централният площад и подплощадното пространство в Благоевград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР