Педро Санчес Испанският премиер Педро Санчес призова да се работи

...
Педро Санчес Испанският премиер Педро Санчес призова да се работи
Коментари Харесай

Испанският премиер критикува националния егоизъм на държавите в ЕС


Педро Санчес

Испанският министър председател Педро Санчес прикани да се работи " за една нова Европа, в която националният нарцисизъм няма да надвива ", съобщи Франс прес.

Изказването на Санчес е по отношение на разделянето на страните от Европейския съюз във връзка с миграционната политика. То е част от обява на премиера в Туитър в отговор на поздравленията на изпълняващия длъжността общоприет секретар на италианската Демократическа партия Маурицио Мартина за " благородния жест " по приемането на 600-те избавени с кораба " Акуариус " мигранти.

" Скъпи Маурицио, ние сме подготвени да работим дружно за една нова Европа, в която националният нарцисизъм няма да надвива ", написа Санчес, който смени на премиерския пост в Испания консерватора Мариано Рахой след вота на съмнение против държавното управление на 1 юни.

Италия, ръководена от съдружното държавно управление на Движение " Пет звезди " и крайнодясната " Лига ", не позволи на " Акуариус " да дебаркира на нейния бряг - демонстрация, която раздели страните членки на Европейски Съюз, в доста от които ксенофобията се ускорява.

Унгария и Словакия, които организират политика против имиграцията, показаха поддръжката си за държавното управление на Джузепе Конте и неговия вътрешен министър Матео Салвини.

Френският президент Еманюел Макрон мощно разкритикува италианското управление, порицавайки неговия " цинизъм и безнаказаност ", само че след това в телефонен диалог с италианския министър-председател съобщи, че не е имал за цел да наскърбява Италия и италианския народ.

Мигрантският въпрос сътвори разделяне и в немското държавно управление, противопоставяйки Ангела Меркел и нейния вътрешен министър Хорст Зеехофер.

По данни на Международната организация по миграцията от началото на годината 44 570 души са влезнали незаконно в Европейския съюз по земя и море.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР