Педро Акоста записа една доминанта победа в надпреварата за Гран

...
Педро Акоста записа една доминанта победа в надпреварата за Гран
Коментари Харесай

Акоста с една доминантна победа в Гран При на Италия, Арболино завърши втори

Педро Акоста записа една доминанта победа в конкуренцията за Гран При на Италия в Moto2, в която той безусловно води от старта до финала.

Испанецът започва втори на „ Муджело “ и още в първите метри изпревари стартиралия от полпозишъна Арон Канет. След това само в първите два тура Акоста бе подложен на по-сериозно напрежение от Алонсо Лопес, който обаче трябваше да мине през дългата обиколка поради контакта си със Сам Лоус в първия тур на конкуренция.

Това наказване на Лопес безусловно освободи Акоста да кара по-спокойно и испанецът се възползва оптимално от това. Той бързо влезе в темп и стартира лека по лека да се откъсва от колоната. На финала Акоста завоюва с задатък от 6.194 секунди пред Тони Арболино, който също направи доста мощно съревнование, в което започва едвам 10-ти.

Тройката в шестия кръг за сезон 2023 добави британецът Джейк Диксън, който финишира на 8.582 зад спечелилия. Точно зад Диксън приключи и Канет, който през днешния ден кара с травма в безименни и дребния пръст на дясната си ръка след рухването си в самия завършек на вчерашната подготовка.

С успеха си през днешния ден Акоста стопи част от своя пасив в генералното класиране, в което с актив от 99 точки той изостава с 20 от водача Арболино, който е със 119. Тройката в подреждането с пасив от 48 пункта е Лопес, който макар двойното си наказване през днешния ден съумя да финишира шести.

Причината испанецът да би трябвало да премине два пъти през дългата обиколка е фактът, че той излезе отвън нейните контури при първия си опит. Тогава той в действителност мина през чакъла, което му коства още повече време, само че отново му бе регистрирано нарушаване и надлежно той получи втора глоба.

Битката за купата в Moto2 за 2023 година продължава идната седмица с конкуренцията за Гран При на Германия на пистата „ Заксенринг “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР