Педикюрът е сравнително лесна козметична процедура - човек може да

...
Педикюрът е сравнително лесна козметична процедура - човек може да
Коментари Харесай

Как да разберем, че се нуждаем от медицински педикюр

Педикюрът е относително лесна козметична процедура - човек може да се оправи даже и самичък в домашни условия, или пък просто да посети някой салон за хубост. Всяка суетна и уважаваща себе си жена прибягва, рано или късно, до нея, изключително пък когато наближи летният сезон с отворените обувки и стъпките по плажа.
 Педикюр у дома в няколко лесни стъпки
Педикюр у дома в няколко лесни стъпки

И без специфични принадлежности

Освен козметичният педикюр обаче, съществува и така наречен медицински . Той също е ориентиран към грижата за краката, само че с мисълта освен за естетичния им външен тип, само че и за тяхното здраве . И даже да не звучи толкоз занимателно и прелестно, колкото е обичайна процедура, значимо е да знаем, че при потребност има кой да се погрижи за проблемите на нашите крайници и стъпала.

Медицинският педикюр се дефинира от експертите като " мост " сред подиатрията (част от медицината, ориентирана към лекуването и грижата за глезена, стъпалото и долния крак като цяло) и грижата за ноктите .
 Снимка 611080

Съобразена е с съответни проблеми с краката, а самата процедура се прави от ортопед и в профилирано студио, спазващо строги хигиенични правила.

Продължителността е от 45 минути до час и може да включи следните стъпки : оценка на краката и ноктите, изтъкване на характерни проблеми, разчистване и гланциране, премахване на мъртва кожа и недостатъци като мехури, мазоли и враснали нокти.
 Снимка 611079

И даже да изпитваме някакъв тип болежка в стъпалата , този педикюр сигурно може да я облекчи. Целта на процедурата не е просто да направи краката красиви, само че да отстранен всевъзможен дискомфорт .

Подходяща е и за хора с гъбички по ноктите, мазоли или страдащи от така наречен ходило на спортиста (гъбична зараза, постоянно засягаща интензивно спортуващи хора).

Медицинският педикюр може да е от изгода и за хора с диабет, артрит, както и за тези, които работят изправени по през целия ден. Носи облекчение и на дамите, които са фенове на обувките на висок ток.
 Фетишът към крайници и за какво хората толкоз си падат по ходила
Колко публикуван е култът към крайници

И за какво хората толкоз си падат по ходила

А на въпроса какъв брой постоянно е добре да се прави медицински педикюр, от  предлагат интервал на всеки шест до осем седмици. Но акцентират, че даже и една процедура може да даде осезаеми и забележими резултати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР