Педагози, директори на училища и всички с обща мисия в

...
Педагози, директори на училища и всички с обща мисия в
Коментари Харесай

Пловдивски педагози работят с „невидимите емоции“ на деца и...

Педагози, шефове на учебни заведения и всички с обща задача в образованието и работата с деца и младежи се събраха на 5 юни, събота, на събитие проведено от „ Младежки център – Пловдив “. Това се случи като част от петото издание на Образователен конгрес „ Извън формата: Въздействай в Новото време “.

На събитието младежките служащи от Оперативна програма „ Младежки център Пловдив “ Марияна Секулова и Мария Белчева показаха за първи път наръчника по програмата за дигитално-медийна просветеност „ Младите (въз)действат “.
Вземайки интензивно присъединяване в главната активност, а точно „ Светът –платно на нашето въображение “ гостите на събитието се срещнаха с това по какъв начин сами да употребяват наръчника посредством метода на неофициалното обучение.

Специален посетител на събитието беше психологът Иван Павлов, който посредством преживелищен способ даде опция на всеки да преживее действителността на просветителния развой през очите на родител, преподавател или възпитаник.

Събитието протече по трогателен метод за участниците, защото никой не остана апатичен изключително по време на семинара на Иван Павлов. Целта на неговата семинарна част беше да даде разнообразни вероятности за работата с деца и младежи в учебна среда. В хода на образованието участниците се потопиха в действителна обстановка. Психологът показа сюжет от прилежаща Гърция, който сложи голям брой въпроси по отношение на йерархията в просветителния развой и проблемите сред другите възрастови и обществени групи.
На присъстващите стана ясно, че с изключение на забележимите обстоятелства, тяхната работа допуска и схващане на невидимото. Противно на общоприетите правила за работа с деца и младежи, участниците стигнаха до извода, че залагането на несъразмерна грижа към децата като самоцел нанася повече щета върху тяхното развиване и предизвика предпочитание те да се опълчват на заобикалящите ги престижи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР