Педагогическият персонал на детска градина Радост“ в Пазарджик участва в

...
Педагогическият персонал на детска градина Радост“ в Пазарджик участва в
Коментари Харесай

Учиха педагози да разпознават насилието

Педагогическият личен състав на детска градина „ Радост “ в Пазарджик взе участие в осведомителна среща за насилието, проведена от Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии.

Срещата бе на тематика „ Белези на насилието – по какъв начин да ги познаем? ”. В групата бяха прегледани типовете принуждение, физически и поведенчески белези, както и методите за реакция при вероятно подозрение за принуждение. Специалистите, работещи с децата, споделиха и своя опит по тематиката.

В разискването на типовете принуждение беше обърнато особено внимание на деликатната и сложна за обсъждане тематика за половото принуждение над деца и типове техники, с които може да се работи за предварителната защита му и разпознаването му. Беше показана техниката „ зона на бельото ” за прилагане в предварителната защита на похищението над най-уязвимата част от популацията – децата. На срещата бяха решавани проблеми по тематиката за насилието. Участниците демонстрираха познания и мотивация за присъединяване в поставената им задача.

Участниците получиха спомагателни познания и дадоха поръчка за образуване на следващи срещи по настоящи и значими за децата и обществото тематики.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР