Печената тиква с мед и орехи е сред любимите ни

...
Печената тиква с мед и орехи е сред любимите ни
Коментари Харесай

4 тънкости за перфектната печена тиква

Печената тиква с мед и орехи е измежду обичаните ни зимни десерти, който като се изключи че е доста апетитен, е и извънредно здравословен метод да си подсладим деня. Тиквата е доста богата на витамин А, който се бори с инфекциите в организма ни. Съдържа и доста витамин С, който е потребен, изключително през зимните месеци, когато организмът ни има потребност най-вече от него, с цел да се отбрани от неприятните вируси.
Освен всички тези изгоди, тиквата съдържа и голям брой антиоксиданти, който могат да повлияят позитивно на хроничните болести. Вкусният десерт съдържа още витамин B2, витамин Е, калций, желязо, цинк и какво ли още не!
 Класически локумки от едно време Класически локумки от едно време
Тази рецепта е като че ли извадена от тетрадката с предписания на баба, а локумките напряко се топят в устата! Необходими артикули: кисело мля...
Много домакини обаче не съумяват да създадат съвършената печена тиква вкъщи, тъй като има някои тънкости, с които не са осведомени. Днес ще ви дадем 4 насоки за това по какъв начин да извършите съвършената печена тиква вкъщи.
1. Изберете верния вид – на пазара има няколко сорта тикви, които се срещат най-често. Най-вкусни са тиквите, които са най-сухи и можете да попитате продавачът в магазина за плодове и зеленчуци коя тиква е най-подходяща за печене. Тиква вид „ цигулка “ е превъзходен вид, който става доста вкусно, когато се изпече на фурна.
2. Сложете минимално количество вода – когато печете тиквата, можете да я разводните прекомерно, в случай че сложите доста вода на дъното на тавата. Някои домакини даже не поставят вода, а единствено хартия за печене, с цел да не залепне. Така тиквата ще стане суха и доста вкусна!
3. Печете с кората – не белете тиквата! Кората придава спомагателен усет и защищава тиквата от това да стане прекомерно водна като прави „ преграда “ сред водата на дъното и самата тиква.
 3 трика за съвършен омлет – тъкмо като в заведенията за хранене 3 трика за съвършен омлет – тъкмо като в заведенията за хранене
Всички знаем, че едно от най-лесните вкусотии, които можем да си приготвим, е омлет. Обаче бърканите яйца могат да станат необикновено вк...
4. Сложете малко захар – когато посипете дъното на тавата с малко захар, при печене тиквата добива лек карамелен усет, който в допълнение ще направи десерта ви неустоимо апетитен. Не прекалявайте със захарта, тъй като по този начин ще отнемете от натуралния усет на тиквата и тя ще стане прекомерно сладникава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР