Печелене на време или вслушване в гласовете на протеста? „Сблъсъкът

...
Печелене на време или вслушване в гласовете на протеста? „Сблъсъкът
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Гражданското очакване от политиците е да излизат от властта с достойнство

Печелене на време или вслушване в гласовете на митинга?

„ Сблъсъкът от сряда не е нищо ново от позиция на това, което аз мога да кажа като политолог. Ясно е, че има тежка рецесия на легитимността. Важно е обаче да разграничим тази рецесия от институционалната такава. Кризата на легитимността е когато хората нямат доверие и не одобряват решенията на ръководещите. Тази рецесия минава през следващата фаза ". Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея, за митингът в сряда е имало доста огромни упования. Реакцията и последвалите ексцесии са били отговор точно на обстоятелството, че оставка няма.

„ Битката е позната - Борисов против Радев. Имаме обаче некадърност на елитите да произведат нещо ново. На масата има три сюжета. Първи - експертен кабинет в границите на този мандат, както предложи Движение за права и свободи. Втората алтернатива е длъжностен кабинет, а третата е подобен формиран от ГЕРБ ", сподели политологът проф. Анна Кръстева.

По нейно мнение гражданското очакване от политиците е да влизат с план във властта и да излизат с достолепие.

Тя изясни, че Радев не е човек, който има политическа просвета и опит. „ Борисов и Радев се делегитимират един различен. Те се назовават антидемократи ", сподели проф. Кръстева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР