Печатница за фалшиви пари е била разкрита при акция на

...
Печатница за фалшиви пари е била разкрита при акция на
Коментари Харесай

Разбита е печатница за фалшиви пари в хотел в Слънчев бряг

Печатница за подправени пари е била разкрита при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Тя се е намирала в хотел в Слънчев бряг, където през 2018 година още веднъж беше разрушена група, занимавала се с производството на неистинен пари и документи. Подробности за интервенцията оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Девет души са арестувани, четирима от тях имат обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, а други двама за направа на подправените евро и доларови банкноти и документите.

Групата е имала печатници в три области – в Пловдивско и Шуменско са се печатали подправените документи, а в Слънчев бряг – парите.

Основно подправените доларови и евробанкноти са се разпространявали на българския пазар, само че има данни, че са изнасяни и отвън страната.

Машините за тях са открити в същото помещение в хотел в Слънчев бряг, което беше затворено след акцията през 2018 година.

Част от арестуваните са арестувани и тогава, което, съгласно и. д. ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова значи, че става дума за хора с построени незаконни привички, а съгласно шефа на ГДБОП Любомир Янев, че арестуваните са подценили службите.

Още до момента в който вървеше конференцията, основният прокурор Иван Гешев поздрави спецпрокуратурата и ГДБОП с туит и видео от акцията.

„ Включително има и осъждани за миналата разрушена печатница, само че явно това не им пречи. Те правят настойчиво тази незаконна активност. Т.е. не е получена предварителната защита, която е следвало да бъде получена “, разяснява Маджарова.

„ Новото е това, че са много по-предпазливи в дейностите си. Има си тъкмо изразена подчиненост, която работи. Лидерът не се вижда с никой от крайните купувачи на валутата и на документите. Има си лица, които се занимават единствено с посредническата активност и не стигат до водача, който пък от своя страна държи връзка единствено с лицата, които печатат парите и подправените документи “, уточни на собствен ред Янев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР