Печално известният погребален агент Георги Енев, който е в ареста

...
Печално известният погребален агент Георги Енев, който е в ареста
Коментари Харесай

Разкритие: Работник на Георги Енев копаел незаконните гробове

Печално известният траурен сътрудник Георги Енев, който е в ареста поради противозаконните погребения край село Клисура, е имал чиновник, който вършел черната работа – копаел дупки за телата. Това описа Камелия Димитрова, която е кметски наместник на Клисура. Самият той насочвал служителите на реда при следствените дейности.

Местен гражданин й се оплакал, че виждал кучета да разнасят огромни кости в региона. Оказало се, че става въпрос за човешки остатъци. С кметския наместник се свързала и жена от Клисура, чиято майка преди години е трябвало да бъде кремирана точно от арестувания по случая Георги Енев.

В понеделник полицията откри нови 6 натрупа, които са заровени в местността, с което общо броят на телата става 13.

От прокуратурата оповестиха, че всекидневно получават сигнали от близки на умряли хора, които не съумяват да ги открият в регистрите.

Основен обвинен по случая е притежател на траурна организация. Според информацията 51-годишният мъж е правил противозаконни погребения вместо кремация. Георги Eнев е с мярка непрекъснат арест.

" Има възможност да има още тела. Вината на задържания Георги Енев не е потвърдена, би трябвало да има директни доказателства. Всички, които могат да бъдат обвинени, могат да бъдат причинители. Извършителят няма по какъв начин да бъде самичък, само че това не значи целият отрасъл ", съобщи в " Денят стартира " Стоян Макреев - заместник-председател на погребалните компании.

По думите му са почнали всеобщи инспекции на погребалните компании.

" Полицията, вместо да открие причинителите на това деяние, се пробва да размие отговорността. Това гробище не е регламентирано, няма защита ", добави Стоян Макреев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР