Печалбите във всичко - от технологичните акции до тези на

...
Печалбите във всичко - от технологичните акции до тези на
Коментари Харесай

Пазарите в САЩ и Европа започнаха седмицата с ръст. Dow отбеляза рекорд

Печалбите във всичко - от софтуерните акции до тези на банкови колоси като Goldman Sachs – покачиха Dow Jones Industrial Average над 38 000 за първи път.

В понеделник показателят на сините чипове добави 0,4%, стигайки до рекордните 38001,81.

S&P 500 се увеличи с 0,2%, започвайки седмицата с нов връх, а софтуерният Nasdaq Composite се повиши с 0,3%.

Акциите на дребните компании в показателя в Russell 2000 се показаха по-добре в понеделник, като скочиха приблизително с към 2%.

След сложен старт тази година, фондовите пазари означиха скок, който тласна S&P 500 до най-високо равнище за всички времена за първи път от към две години.

Инвеститорите са насърчени от началото на сезона на облагите и признаците, че американската стопанска система остава мощна. Вълнението към изкуствения разсъдък – което даде огромен подтик на пазара през предходната година – продължи, подпомагайки растежа на софтуерните акции.

Междувременно доходността на 10-годишните държавни облигации, която пада, когато цените им се повишават, се намали до 4,093% в понеделник.

Тази седмица вложителите ще продължат да проучват вълна от стопански данни и облаги, в това число първото четене на брутния вътрешен артикул за четвъртото тримесечие, както и данни за инфлацията и потребителските разноски, които ще дадат визия какъв брой понижения на лихвените проценти може да получи Уолстрийт от Федералния запас.

Приходи и облаги ще разгласят няколко огромни компании, измежду които Tesla, Netflix и Procter & Gamble.

В други кътчета на пазара американските депозитарни разписки в огромни китайски компании се разпродадоха, повтаряйки последните спадове за пазарите в Хонконг и континентален Китай.

Понижението в акциите на Alibaba, Baidu, JD.com и PDD натежа върху китайския показател Nasdaq Golden Dragon в понеделник. Индексът е понижен с над 16% тази година, притиснат от засилващата се угриженост на вложителите за икономическото здраве на Китай.

Преди Уолстрийт, европейските борси също закриха в напредък първата комерсиална сесия за седмицата. Инвеститорите чакат с интерес данните за потребителското доверие в еврозоната и основните срещи по паричната политика на няколко централни банки, в това число ЕЦБ, показва CNBC.

Общоевропейският показател Stoxx 600 записва растеж от 0,78%, като най-вече нарастнаха акциите на софтуерните компании – с 2,1%, а банките и фирмите за търговия на дребно прибавиха 1,2%.

Книжата на немската Commerzbank обаче се сринаха с 3,4%, откакто изследване на Bank of America смъкна оценката им от " неутрална " на " под упованията ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР