Печалбите на германските банки вероятно ще се увеличат благодарение на

...
Печалбите на германските банки вероятно ще се увеличат благодарение на
Коментари Харесай

Печалбите на големите световни банки растат поради по-високите лихви

Печалбите на немските банки евентуално ще се усилят с помощта на по-високите лихвени проценти по заемите. Те обаче печелят по-малко от повишаването на кредитирането спрямо конкурентни финансови институции, демонстрира разбор на консултантската компания " Маккинзи " (McKinsey), оповестен през днешния ден и представен от ДПА.

Средната възвръщаемост на личния капитал след данъчно облагане на немските банки се покачва до 5,4 на 100 при 3,88 на 100 преди година, сочи изследването на " Маккинзи ". Те обаче изостават по отношение на междинното равнище на този индикатор, който отразява възвръщаемостта на личния капитал при банките в Европа (7 на сто) и при световните финансови институции (13 на сто), показва консултантската компания. 

При изследването са употребявани данни от най-големите 1000 банки в света. При всички се следи растеж на облагите.

Възвръщаемостта на личния капитал на финансовите институции в Германия е оценена настрана, въз основа на информация от немската централна банка " Бундесбанк " (Bundesbank), заяви представител на " Маккинзи ". Този индикатор отразява какъв брой дейно едно сдружение е употребило своя капитал, показва ДПА, разяснява Българска телеграфна агенция.

В разбора на консултантската компания се споделя още, че през тази година чистият лихвен марж на банките може да доближи през тази година своето най-високо ниво. Той отразява разликата сред лихвите, които банките оферират по депозитите и по заемите. Печалбата, която се осъществя в резултат на тази разлика, се назовава чист лихвен приход, напомнят анализатори. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР