Печалбите на държавните дружества в енергетиката могат да се използват

...
Печалбите на държавните дружества в енергетиката могат да се използват
Коментари Харесай

Дончев: Печалбите на държавните енергийни дружества да покрият компенсациите за бизнеса

Печалбите на държавните сдружения в енергетиката могат да се употребяват за погашение на обезщетенията за бизнеса поради скъпия ток. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по NOVA NEWS.

„ Поради високата цена на тока тези сдружения вършат доста положителни облаги. Нашите планове демонстрират, че всички обезщетения за бизнеса биха могли да бъдат поети точно от тези облаги. Допускам, че една част от обезщетенията и за скъпия газ биха могли да дойдат от същия приходоизточник ", съобщи Дончев.

Относно доставките на газ, той сподели, че би трябвало да се провежда открита тръжна процедура, където разнообразни снабдители да оферират количества и ние да изберем най-хубавата цена. „ Газпром " по-скоро няма да взе участие в нея ", сподели още Дончев. И акцентира, че енергийните обезщетения като цяло би трябвало да се уточняват и да се отпускат по-бързо.

По думите му „ има доста данни за това по какъв начин „ Булгаргаз " е купувал газ, пренебрегвайки разпоредбите за свободна конкуренция. Има доказана писмено информация, че сдружението е продавало на ниска цена газ на една избрана компания и след това е купувало същите тези количества на по-значима цена ". Заместник-председателят на ГЕРБ обаче акцентира, че с този проблем би трябвало да се занимаят Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата.

Дончев бе безапелационен, че приходите, заложени в сегашния държавен бюджет, няма да се преизпълнят, тъй като план-сметката била „ нереалистична ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР