Печалбата на китайския технологичен гигант ByteDance Ltd. е нараснала с

...
Печалбата на китайския технологичен гигант ByteDance Ltd. е нараснала с
Коментари Харесай

ByteDance отчете 60% ръст на печалбата през 2023 г., задмина Tencent и Alibaba

Печалбата на китайския софтуерен колос ByteDance Ltd. е повишена с почти 60% през 2023 година, изпреварвайки растежа на своите локални съперници Tencent Holdings Ltd. и Alibaba Group Holding Lt, съобщи Блумбърг. Това знак за устойчивостта на притежателя на TikTok на фона стопански спад.

Печалбата преди облагане с лихви, налози, обезценка и обезценка е скочила до над 40 милиарда $ от към 25 милиарда $ през 2022 година, съгласно осведомени източници. Най-ценният стартъп в света също записва растеж на приходите до близо 120 милиарда $ спрямо 80 милиарда преходната година.

Това е първият случай, в който ByteDance изпреварва основния противник Tencent както по доходи, по този начин и по облага, защото употребява своите известни платформи за шерване на къси видеоклипове, с цел да навлезе в областта на интернационалната електронна търговия и да поддържа световната си известност. Въпреки че вътрешните данни на ByteDance не са били без значение одитирани, те допускат, че колосът в областта на обществените мрежи се е трансформирал в един от най-бързо разрастващите се софтуерни колоси в света през 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР