Печалбата на големите промишлени предприятия в Китай като цяло за

...
Печалбата на големите промишлени предприятия в Китай като цяло за
Коментари Харесай

Печалбата на големите китайски компании нарасна едва с 1% - кои са печеливши и губещи

Печалбата на огромните промишлени предприятия в Китай като цяло за първите 5 месеца на 2022 година е 3,44 трилиона юана (514,5 милиарда долара), което е едвам с 1% повече по отношение на същия интервал на 2021 година. Това демонстрират данните на Националната статистическа работа на Китай, оповестени през днешния ден, заяви Прайм.

Приходите на китайските предприятия от добивната индустрия обаче, за интервала януари-май на годишна база нарастват 1,3 пъти и възлизат на 708,27 милиарда юана (105,9 милиарда долара). За посочения интервал, облагата на фирмите от преработващата индустрия спадна с 10,8% до 2,56 трилиона юана (382,5 милиарда $ ).

В същото време, на годишна база максимален спад има при приходите на предприятията, занимаващи се с произвеждане и транспорт на електрическа енергия, топлинна сила и природен газ - те понижават с 24,7% до 174,8 милиарда юана (26,14 милиарда долара).

От общо 41 промишлени браншове в Китай, единствено 16 регистрираха растеж на приходите за 5-те месеца на годишна база, 24 означиха спад, а един стана от губещ, печеливш.

Освен това, съгласно данните на статистическата работа, облагата на огромните държавни индустриални предприятия през първите 5 месеца на годината се е нараснала с 9,8% по отношение на същия интервал на 2021 година Печалбата на акционерните предприятия като цяло нараства за посочения интервал със 7,8%, а на останалите частни компании, като цяло понижава с 2,2% на годишна база.

Товарните влакове, минали по железопътните линии по маршрута Китай-Европа от януари до май 2022 година, е 6153 броя, което е с 2,7% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, заяви от своя страна корпорацията China Railway.
 Германският колос BASF усилва производството си в Китай
Германският колос BASF усилва производството си в Китай

Химическият колос ръководи в страната взаимна компания с 4 завода
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР