Печалбата на десетокласника е само за осем дниДесетокласник от австралийския

...
Печалбата на десетокласника е само за осем дниДесетокласник от австралийския
Коментари Харесай

Ученик спечели 55 000 долара от понички и тортички

Печалбата на десетокласника е единствено за осем дни

Десетокласник от австралийския град Мелбърн, който обичал да прави понички и други тестени произведения, отвори лична пекарна и спечелил 55 000 австралийски $ за първите си осем дни като пекар, заяви 7 News, представени от БГНЕС.

Морган Хипуърт обичал да гледа готварски излъчвания от детството. Той самичък приготвял доста от рецептите, които видял, и черпил фамилията си с направените ястия.

„ Промених столова вкъщи като ресторант. Разпечатах менюта и цени и го нарекох „ Бистрото на Морган “, сподели Хипуърт.

По това време 13-годишният младеж отишъл един път на обяд в един от локалните заведения за хранене и подхванал диалог със притежателите на заведението. Изненадани от познанията на момъка за печенето и готвенето, домакините попитали от кое място знае толкоз доста. След като им споделил, че правиш кифли и сладкиши вкъщи, те поискали образци от кулинарните му творения.

Собствениците на ресторанта толкоз харесали сладкишите на Хипуърт, че почнали да поръчват торти и кексчета от него. За да извърши поръчката, австралиецът благодарение на родителите си получил лиценз за готвене. След времето известността на продуктите му толкоз повишена, че той почнал да получава поръчки от други заведения, чийто брой бързо наближи цифрата 70.

Хипуърт трябваше да подготвя до 800 понички, торти и сладкиши всеки уикенд и колкото да успяваше да извърши всички поръчки. Успоредно с това момчето ходеше на учебно заведение и се занимаваше със спорт.

В десети клас той осъзнал, че желае да отвори лично кафене и да го назова Morgan's Bistro. Родителите му разрешиха да отвори магазин за понички по време 8-дневни празниците и през това време той съумял да завоюва 55 000 австралийски $. Когато младежът се преместил в 11-ти клас, бистрото стартира да работи на цялостен работен ден. Оттогава 21-годишният Хипуърт е направил над 500 000 понички и е опитал над 3000 разнообразни усета.

„ Ако намериш работа, която обичаш, няма да ти се постанова да работиш нито ден в живота си “, заключи австралиецът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР