Печалбата на АЕЦ Козлодуй не е заслуга на екипа на

...
Печалбата на АЕЦ Козлодуй не е заслуга на екипа на
Коментари Харесай

Инж. Бисер Митков: Досегашното ръководство на АЕЦ „Козлодуй“ организира лов на вещици

" Печалбата на АЕЦ " Козлодуй " не е заслуга на екипа на Наско Михов. Тя е в резултат на нарасналите цени на електрическата енергия. АЕЦ " Козлодуй " е извънредно съществено печелившо дружество, с доста огромна облага. Винаги нуклеарната централа е била печеливша и това е предизвиквало интереса на политическите среди. "

Това сподели в изявление за БНР инж. Бисер Митков, който е бил уволнен в края на 2021 година от досегашното управление на централата поради закъсняло образование, откакто по думите му за 30 години не е имал никакво административно наказване.

„ Наско Михов и екипът му са се задържали година след изявлението на Слави Трифонов за изчегъртването на всички фрагменти на ГЕРБ, в случай, че Има Такъв Народ държеше поста на енергийния министър “, означи инж. Митков.

Той изрази съмнение, че една от аргументите за отстраняването на управлението са сигналите, получавани в разнообразни институции за проблеми в АЕЦ " Козлодуй ", както и поради прекъсването на един от блоковете неотдавна след планов ремонт.

" В последните години си стана обикновено след всеки пуск енергоблокът стопира по някаква софтуерна причина, след което отново се пуска. Аварийните отбрани на АЕЦ " Козлодуй " са извънредно прецизни. Опасност от повреда – не, само че това са големи финансови загуби. "

Пред БНР Бисер Митков описа, че е имало " прибързване и понижаване на някои размери и процедури " за облага, да вземем за пример съкращаването с няколко дни на процеса на планов ремонт.

Самият той в годините бил изказвал " отрицание за някои процеси в АЕЦ " Козлодуй ", което е било неглижирано.

По думите му досегашното управление не се е интересувало от проблемите на личния състав.

" За тях е значим само финансовият разцвет. "

Митков съобщи, че е била налице " процедура на остарялото управление за лов на вещици ".

" Екипът на Наско Михов действаше на правилото " Разделяй и владей ". Основният капитал на АЕЦ " Козлодуй " са хората, колективите. Този екип на Михов разруши колективите, сложи ги под голямо напрежение, под огромен напън работят. "

За новите лица отпред на управлението на централата инж. Митков сподели, че Георги Кирков е бил дълго време шеф " Икономика и финанси ", а Андрей Красночаров е " със сериозен и дълготраен опит в областта на ремонта, планово-годишните поправки ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР