Печалба, по-голяма печалба, фармацевтична индустрия. Така най-кратко и ясно можем

...
Печалба, по-голяма печалба, фармацевтична индустрия. Така най-кратко и ясно можем
Коментари Харесай

Възраждане: Чиновниците в Брюксел да отчитат традиционните форми за лечение, а не да ги забраняват*

Печалба, по-голяма облага, фармацевтична промишленост. Така най-кратко и ясно можем да опишем градацията при трупането на капитали, в случай че решим да посочим най-печелившата индустриална активност при започване на 21 век. Както е добре известно на икономистите, с цел да има облага е належащо търсене на предлагания артикул. А какво по-търсено, освен през днешния ден, само че и в цялата човешка история от здравето?
Истината е, че живеем в един, въпреки и високоразвит, и на моменти свръхтехнологизиран, безпределно нечист и вреден свят. Водите и почвите ни са отровени, въздухът кондензиран с газове и тежки метали, а храната от дълго време е заместител на онази, която познавахме, единствено преди няколко десетилетия. На този декор, неизбежно идват и заболяванията.
Историческата памет на народа ни в лекуването на разнообразни заболявания е голям. Не е инцидентен обстоятелството, че тук са живяли доста столетници, макар нелечимите заболявания, неналичието на имунизации, отсъствието на здравна система, високата детска смъртност и така нататък Не е загадка, че са се лекували дифтерит, червен вятър, коклющ и доста други, не толкоз известни заболявания през днешния ден. Народните знахари са употребявали мехлеми от пчелни артикули, билки, скотски артикули, минерали и метали. Огромната част от описаните нагоре способи и артикули, не са изгубили новост и приложение, даже и през днешния ден.
Разбира се, наред с националната, би трябвало да отчетем и достиженията на модерната медицина, която към този момент е достигнала такива достижения посредством, на които болести и пострадвания, водещи до съдбовен край за пациента единствено преди няколко десетилетия, в 21 век биват лекувани с приема на няколко хапчета или къса хирургическа намеса.
Модерната медицина обаче, има един главен проблем. И той, както посочихме нагоре се назовава фармацевтична промишленост.
Общоизвестно е, че фармацевтичната промишленост е най-печелившата в света. На пръв взор, това е абсурд. Нали медицината всеки ден бележи прогрес!? Всеки ден ни се изяснява, по какъв начин живеем по-дълго и сме по-здрави. Това, единствено по себе си допуска, че би трябвало да използваме и по-малко фармацевтични артикули, тъй като тях ги употребяват единствено заболели хора, нали по този начин!? Ако това е по този начин, за какво тогава промишлеността, която ги създава индексира най-голямата облага на годишна база в света?
Според нас от Възраждане, отговорът е доста елементарен и той не е в региона на конспирологията.
Огромната част от заболяванията в актуалния свят са директно свързани с изискванията на живот, в които съществуваме. От друга страна, към този момент не може да бъде отречена директната интервенция на същата тази фармацевтична промишленост в смяната на околната среда и опитите за биохимичното влияние върху природата, довели до появяването на нови, незнайни до през днешния ден заболявания.
Говорим за всеобщата приложимост на пестициди и други химически субстанции в земеделието, хормони и антибиотици в отглеждането на животни, евтини и искрено нездравословни заместители и консерванти в хранителната индустрия и други.
Вече не е загадка, че огромна част от патентите за произвеждане на пестициди да вземем за пример, се държат от огромни фармацевтични колоси, които първо ни разболяват, а след това ни лекуват.
При все това, ние сме надалеч от мисълта да отхвърляме достиженията на модерната медицина. Тя обаче, не е единствена.
Въпреки неоспоримите изгоди от актуалната медицина и фармация, използването на националните способи не би трябвало да се изоставя, а в противен случай – да се предизвиква и разпространява.  
Качеството и типа на одобряваната храна да вземем за пример, постоянно са били сериозен фактор за здравословното положение на даден човек и за неговото излекуване. Днес обаче фармацевтичните колоси се пробват по всевъзможен метод да изместят това виждане и да наложат тезата, че единствено медикаментите могат да оказват помощ в лекуването, на която и да било болест. Използвайки голямото си въздействие върху приемащите законите политици, фирмите от сектора безусловно пишат нормативни актове, текстовете в които не разрешават потвърдилите се през столетията национални практики в медицината. Най-простия образец за това са европейските наставления, прилагани на локално равнище от БАБХ, съгласно които дадена храна или билка, не може да бъде посочена като лековит артикул, а като хранителна добавка. Дори медът, който всеки от нас поставя в чая си през зимата, с цел да ускори лечебното влияние на билковата запарка, се дефинира като добавка, която може да благоприятства, само че не и да лекува.
За нас от Възраждане е ясно, че зад всичко това стоят ползите на фармацевтичната промишленост, за която в дълготраен проект е извънредно значимо да заличи потвърдилите се във времето естествени способи за лекуване. Това от своя страна, ще й подсигурява големи облаги за десетилетия напред и още по-важно – цялостен надзор над лекуването, на която и да било болест.
Ние сме безапелационни, че е належащо да се откри баланс по този по този начин значим за популацията въпрос. Бизнес ползите и трупането на капитали би трябвало да правят отстъпка пред здравето на хората. Необходимо е служителите в Брюксел и София да регистрират националните специфики и да признаят обичайните форми за лекуване като спомагателни и безвредни, а не да ги не разрешават и осмиват.
Това ще бъде и една от нашите съществени борби в Европейския парламент – отбрана на българските обичайни артикули и хилядолетната ни национална медицина, която би трябвало да получи статут еднакъв на стандартната. И ще го реализираме, тъй като, както е добре известно:
Само ние можем!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР