PCWorld проведе тест на различни браузъри, за да сравни основните

...
PCWorld проведе тест на различни браузъри, за да сравни основните
Коментари Харесай

Google Chrome беше признат за най-бързия браузър

PCWorld организира тест на разнообразни браузъри, с цел да съпостави главните им благоприятни условия. Главният аршин е бил скоростта на зареждане на наличието на уеб страниците, изключително на тези, които са наситени с графики и JavaScript детайли. Резултатите са спорни.

Тестването е осъществено въз основата на процесор AMD Ryzen 5 3600, видеокарта NVIDIA RTX 3060 Ti, 16 GB оперативна памет вид DDR4-3200 и твърдотелен диск Samsung 970 Evo. Операционната система е Windows 10 версия 22H2.

В тестванията са взели участие браузърите Гугъл Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Brave и Vivaldi. Използвани са инструментите Speedometer 3.0, Jetstream2 и Motionmark 1.3.

Speedometer тества скоростта на обрисуване на уеб-страниците, Motionmark прави оценка скоростта на проявление на графичните детайли, а Jetstream2 тества осъществяването на JavaScript.

Заедно тези проби демонстрират какъв брой бързо браузърът се оправя със комплицираните задания. Chrome зае първо място в теста за скоростомер и второ място в останалите проби, което го направи победител.

Въпреки успеха на Chrome обаче, създателите на теста не предлагат потреблението му. Браузърът събира прекалено много персонална информация за потребителите и не е известно по какъв начин тя се употребява.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР