PCR тестовете в момента са достатъчно и ще стигнат за

...
PCR тестовете в момента са достатъчно и ще стигнат за
Коментари Харесай

Борисов: Масово тестуване не означава тестване на 7 милиона души

PCR тестванията сега са задоволително и ще стигнат за местата, където има доста инфектирани . Това увери министър председателят Бойко Борисов на отговор на въпрос по отношение на започнатото към този момент всеобщо тестване за коронавирусна зараза. Министър-председателят инспектира по въздух и земя градежа на „ Балкански поток “.

" Има методики, по които се прави всеобщо тестване. Това не значи да се тестват 7 милиона българи . Статистиката ви сподели, никой не може да скрие умрели. Тези, които са го прекарали и не са усетили, са щастливци ", сподели още министър председателят и добави, че с цел да сме сигурни, всеки ден би трябвало да се вършат проби.

Относно това, че за доста хора Великден стартира, поради предизвестията, че ускоряват ограниченията на КПП-тата, министър председателят съобщи, че той не е пъдарин . Той предизвести, че няма какво да се направи, като по този начин има доста огромна възможност да се разнесат огнищата, с което се рискува да бъдат инфектирани родителите. " Никой не е надхитрил мен или полицията ".

" Днес има връх в Съединени американски щати, хиляди души са умрели. Рекорд има и във Франция. Не съм пазач, приказвам на хора, които да проявят разсъдък. Те не бягат от мен. Като си заразят родителите и като стане както в другите страни, тогава ще ми задавате въпроси. Всяка дума ни стартира с " Умоляваме ви ". Има закон. Който го заловен, ще го санкционират, само че това е " след дъжд, качулка ". Нали задачата ни е да се запазим живи? Другото ще го насмогнем, стараем се доста ", съобщи Борисов.

" Казах на Щаба да не дават за образец други страни, тъй като ги прокълнават. Дадоха за образец Сингапур, за два-три дни ги разсипа . Какво не сме създали да ви предпазим? Всичко това го вършим за положително ". Борисов счита, че множеството от европейските му сътрудници вършат " успокояваща терапия на народа ".

" Излизат и споделят, че след 2 седмици ще отворят магазините. Може и това да е по-правилно, само че за мен не е почтено. Няма лекарство, няма ваксина, няма никакъв метод светът да знае какво ще прави. За това почнаха международните водачи да се оглеждат един различен ", сподели министър председателят Борисов. Той показа, че всяка заран се надява ген. Мутафчийски да му заяви, че ограниченията могат да бъдат отхлабени и да пуснат хората. По думите му ситуацията с приходните финанси е обезпокоително.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР