PCR тестът ще отстъпи на бързите тестове. Това мнение изрази завеждащият

...
PCR тестът ще отстъпи на бързите тестове.
Това мнение изрази завеждащият
Коментари Харесай

Вирусолог: Бързите тестове за COVID-19 изместват PCR. Те са добро решение |

PCR пробата ще отстъпи на бързите проби.

Това мнение изрази завеждащият поделение " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни болести доцент Любомира Николаева-Гломб пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че в центъра се вършат валидации, с цел да се види каква е надеждността на даден бърз тест. " Смея да настоявам, че бързите проби все още са едно положително решение ", добави вирусологът.

" Чрез PCR тестванията може незабавно да се разбере на какъв стадий от инфекцията е пациентът. Ние работим по тази методика. Изключителната сензитивност на PCR теста сега натоварва системата, изкарва доста хора контактни, а в действителност не всеки човек е толкоз инфектиран. Моето мнение на вирусолог е, че достоверността на бързите, антигенни проби, е доста добра ", сподели доцент Николаева.

Тя изясни, че огромна част от хората задържат антителата си най-малко 5 месеца. Имунодефицитните положения са релативно редки, съвсем всички хора са със здрави имунитети, безапелационна е доцент Николаева.

През тези 10 месеца бяха направени колективи, които изследваха и откриха, че маската защищава и понижава риска в забележителна степен, изясни доцент Николаева.

Тя добави, че е било направено проучване и в закрито помещение какво се случва, в случай че има болен и здрав човек, които поддържат връзка. При помещение 10 кв. м, 3 м височина другият човек има късмет да се болести едвам след 80 минути, в случай че е вярна вентилацията. 

Около 40 млн. са неактивните случаи, от тях 29 индивида евентуално са повторили инфекцията. Част от тези случаи са проследени деликатно. Първият реинфектиран човек е китайски IT експерт. След като оздравява, той посещава Испания и Латинска Америка по работа, след това се връща в Китай. Там има ужасно непоколебим надзор - всеки влизащ минава в двуседмична карантина, по-късно се изследва с PCR тест, който открива, че той още веднъж е реинфектиран, изясни експертът за риска от наново заразяване с рисковата зараза.

" В Центъра по заразни и паразитни заболявания работим на лимита. Ние сме референтната лаборатория - при нас всекидневно идват по 600-700 проби и в огромната част от времето това се обработва още в същия ден ", добави още специалистът.

Спасението е в създаване на доверие към това, което приказват специалистите. Абсолютен синхрон сред това, което споделят специалистите и политическите сили, и по този начин да се построи доверие в популацията, счита доцент Николаева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР