PCR и антигенните тестове да бъдат върнати към личните лекари

...
PCR и антигенните тестове да бъдат върнати към личните лекари
Коментари Харесай

Да се върнат PCR и антигенните тестове към личните лекари, искат Пациентските организации

PCR и антигенните проби да бъдат върнати към персоналните лекари и те да се безвъзмездни за пациентите по избрани критерии . Затова упорстват в своята позиция- Пациентски организации " Заедно с теб ". Според тях, в страната има прекомерно малцина пулмолози, работещи в доболничната помощ, а в това време е огромен броят на пациенти с постковид синдром, които търсят пулмологична помощ.

Затова от НПО-то смятат, че с възходящия брой регистрирани с позитивни проби, към този момент ще се затрудни извънредно доста активността на пулмолозите, поемайки и пациенти с остри респираторни инфекции, които би трябвало да бъдат прегледани в кабинетите, и при нужда от PCR тест, да бъде възложен на пациента.
 2987 са новите случаи на COVID-19
2987 са новите случаи на COVID-19

Излекувани са 1432 души. 12 души са умряли

Предвид регулярните визити на кабинетите на пулмолозите от диспансеризирани пациенти с ХОББ и астма и други диагностични случаи, считаме, че се основават условия за разбъркване на потоците, което е неприемливо в изискванията на засилваща се епидемиологична конюнктура, акцентират от " Заедно с теб ".

" Разбираме казуса на страната, а точно че доста жители си вършат PCR проби за туризъм отвън страната през летните месеци, само че това има решение и в другите страни от дълго време се прави. Нека безплатните PCR и антигенни проби да важат единствено за територията на Р България за изписване на нужното лекуване ", написа още в позицията.

Припомняме, Министерството на здравеопазването разгласи, че в България Те предложиха на жителите да носят маски в закрити пространства, да съблюдават отдалеченост и да си мият постоянно ръцете. Маските бяха направени наложителни в здравните заведения.

От Здравното министерство и Експертният съвет по контрол на имунопрофилактиката предложиха при лица над 18 година и приканиха няколко пъти за имунизация. Европейската организация по медикаментите (EMA) работи за вероятно разрешаване за приложимост на приспособени ваксини през септември, само че те

Министерски съвет одобри и обновен Национален действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.

От през вчерашния ден маските още веднъж станаха наложителни в столичния градски превоз.
 Връщат маските в столичния градски превоз
Връщат маските в столичния градски превоз

Децата под 6 години са освободени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР